SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

RADNI RUČAK SA MINISTROM ODBRANEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.593

Juče je u Beogradu, u hotelu Metropol, NALED organizovao radni ručak sa ministrom odbrane, gospodinom Bratislavom Gašićem.

Sastanku je u ime SPOS-a prisustvovao predsednik SPOS-a.

Sastanak je bio nadasve interesantan i koristan. Posebno je za nas bila interesantna informacija o načinu izdavanja i prodaje vojne imovine. Ono što bi društvima pčelara moglo biti interesantno, svakako je mogućnost da se u mnogim gradovima napušteni domovi vojske mogu pod povoljnim uslovima iznajmiti lokalnoj samoupravi ili investitorima. Ako bi lokalna samouprava nešto uložila u adaptaciju prostora, ulaganje bi joj se računalo kao zakupnina. Lokalne samouprave bi mogle da raspolažu prostorom po svom nahođenju, a zašto ne, i ustupiti deo prostora na korišćenje zainteresovanima, recimo udruženjima pčelara. Pošto postoje lokalne samouprave koje o tome nksu dovoljno informisane, pozivamo društva pčelara koja nemaju rešeno pitanje prostora za svoje aktivnosti, da se obrate opštini, i pronađu zajednički interes.

Postoji mogućnost da se takav prostor ustupi i besplatno, ako se radi o opštem interesu, tako da je uz dobro obrazloženje i adekvatni obostrani interes sa opštinom, moguće postiće i adekvatne dogovore, na korist i države, i opštine i pčelarskih udruženja.

Predsednik SPOS-a imao je i kraći koristan razgovor sa gradonačelnikom Novog Sada, Milošem Vučevićem, kome se zahvaljujemo na predusretljivosti.

Veliko hvala NALED-u na organizaciji ovakvih događaja, na kojima se šire poznanstva sa državnim organima, lokalnim samoupravama i privrednicima.

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien