SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PROIZVODNjA MEDA – IZVOZNA ŠANSA BRANIČEVSKOG OKRUGADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.150

v:* {behavior:url(#default#VML);}
o:* {behavior:url(#default#VML);}
w:* {behavior:url(#default#VML);}
.shape {behavior:url(#default#VML);}

Normal
0
false

false
false
false

EN-US
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Table Normal“;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:““;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
mso-bidi-font-size:19.0pt;
font-family:“Arial“,“sans-serif“;
mso-ansi-language:EN-US;
mso-fareast-language:EN-US;}

U Petrovcu na Mlavi je 13. decembra 2013. godine potpisan Sporazum o partnerstvu koji označava početak projekta „PROIZVODNjA MEDA-IZVOZNA ŠANSA BRANIČEVSKOG OKRUGA“ koji će se sprovoditi u 6 opština braničevskog okruga, a finansira ga Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.

Period implementacije projekta je decembar 2013.- novembar 2014.

Cilj projekta je Pomoć oživljavanju ruralnih područja u Braničevskom okrugu kroz ekspanziju proizvodnje meda i uvođenje mladih u pčelarstvo u većoj meri čime bi se pokrenuo sveobuhvatni socio-ekonomski razvoj ruralni  razvoj. Takođe i unapređenje proizvodnje i izvoza meda iz Braničevskog okruga kroz unapređenje znanja i proizvodnih kapaciteta postojećih proizvođača  meda i kroz podršku mladim početnicima u pčelarstvu;

Sporazum su podpisali predsednici opština Petrovac na Mlavi, Požarevac, Žagubica, Malo Vrniće, Veliko Gradište i Golubac koji predstavljaju strateške partnere na projektu . Podpisnici sporazuma su još i operativni partneri na projektu čiji su predstavnici Dragiša Jović ispred Društva pčelara “Mlava“ iz Petrovca, Darko Mandić direktor „Medina“ i Jimi Hojberget koji predstavlja firmu Honingcentralen SA, iz Norveške.

Rukovodilac projekta je udruženje građana „BUSINESS INNOVATION PROGRAMSiz Beograda, čiji je predstavnik Bratislav Dobrić koji je prezentovao projekat prisutnima, dok je koordinator projekta gospođa Zlatica Ćirić, član I.O. D.P.“Mlava“ i predsednik petrovačkog ogranka Društva Srpsko-Norveškog prijateljstva, koja je i bila glavni inicijator saradnje .

Potpisivanju sporazuma je prisustvovao i Njegova ekselencija Ambasador Kraljevine Norveške Nils Ragnar Kamsvog koji se i obratio prisutnima u velikoj sali SO Petrovac.

Tekst poslao: Milan Miladinović,član Izvršnog odbora Društva pčelara „Mlava“ iz Petrovca na Mlavi.

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien