SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDLOG EVROPSKE KOMISIJE O UKIDANJU OBELEŽAVANJA MEDA SA GMO POLENOM NIJE PROŠAODatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.473

Odbor za prirodnu sredinu, javno zdravlje i bezbednost hrane pri Evropskom parlamentu, sa 45 glasova "protiv" i 17 glasova "za" nije prihvatio predlog Evropske komisije da se ukine obavezno označavanje meda koji sadrži polen genetski modifikovanih biljaka u medu.

Inicijativa za jasno označavanje došla je od evropskog poslanika Lojze Peterlea (ELS/NSi), koji je bio odgovoran za direktivu o medu u ime najveće poslaničke grupe u Evropskom parlamentu.

O ovoj temi Evropski parlament će odlučivati na plenarnom zasedanju u februaru, a Peterle će se zauzeti da ovu odluku Odbora potvrdi i većina evropskih poslanika.

Saopštenje za javnost iz kancelarije Lojze Peterlea možete videti OVDE.

Ovo je veliki uspeh pčelara EU, koji direktno koristi i srpskim pčelarima, jer nam garantuje da će naš med koji ne sadrži GMO polen, i dalje nalaziti put do evropskog tržišta, i da neće imati nelojalnu konkurenciju.

Ovo je još jedan razlog zašto je svim pčelarima Srbije mesto na mirnom protestnom skupu ispred Skupštine Srbije, u sredu 4. decembra. Detalje o skupu pogledajte OVDE.

Jer, neophodno je lobističkim grupama razbiti koncepciju i pokazati da srpski narod ne želi da gaji, ne želi da jede, niti da dozvoli uvoz GMO proizvoda u Srbiju!

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien