SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SEME NIJE IZMIŠLJENO!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.506

Dr Vandana Shiva, indijska naučnica, u svom izlaganju o GMO na Međunarodnoj konferenciji o GMO u Beogradu "Etika ili interes", održanoj 17. oktobra 2013. godine, u potpunosti je razotkrila suštinu kompanija koje proizvode GMO seme i patentiraju ga suprotno svakom zdravom razumu, time želeći da patentiraju ono što je Božje ili prirodno, zavisi ko u šta veruje. Ne propustite ovo izlaganje, prevedeno je na srpski jezik, i na najbolji način govori šta nam GMO nosi u svakom pogledu, i svaki normalan čovek mora da se bori da se GMO seme ukloni sa lica zemlje.

U svom izlaganju, dr Vandana Shiva, jedna od najeminentnijih međunarodnih stručnjaka za pitanja povezana sa GMO, je prenela svoje ogromno iskustvo u borbi za slobodu semena i hrane, kao i iskustvo Indije u susretu sa biotehnološkim kompanijama koje nameću svoje toksične GMO proizvode. Kako ona kaže, to su kompanije koje pokušavaju da patentiraju ceo organizam, iako su u njega unele samo jedan gen.

Takođe navodi podatak o skoro 300.000 seljaka u Indiji koji su izvršili samoubistvo jer nisu mogli da vrate kredit Monsantu nakon kupovine skupog semena Bt pamuka, koji je kasnije davao duplo lošije prinose od postojećih sorti.

Dr Shiva govori o tome kako je moguće izaći na kraj sa kompanijama kojima je profit važniji od zdravlja, života i budućnosti ljudi i država, i koje su prednosti čuvanja semena i proizvodnje zdrave, organske hrane.

Dr Vandana Shiva, indijska kvantna fizičarka i ekološka aktivistkinja, osnivač je pokreta Navdanya – za očuvanje biodiverziteta i prava poljoprivrednika. Osim toga, direktor je Istraživačke fondacije za nauku, tehnologiju i prirodne resurse. Aktivno učestvuje u kampanjama protiv GM tehnologije, a dobitnik je velikog broja nagrada: Pellegrino Artusi Award 2000, John M. Berry Sr. Leadership Award, Medal of the Presidency of the Italian Republic, The Golden Plant Award.

Njeno izlaganje pogledajte OVDE.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien