SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRORADILA NOVA ELEKTRONSKA BAZA ČLANOVA SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.212

Obaveštavamo one koji unose podatke o članovima SPOS-a u elektronsku bazu članova SPOS-a, da je juče proradila nova, unapređena, baza, te da se može krenuti sa unosom članova.

Baza je koncipirana tako da se lako mogu izabrati oni koji su bili članovi u 2013. godini, i da im se samo dopišu podaci koji se inače svake godine menjaju. Ti promenljivi podaci su obrisani, i sada ta polja treba popuniti shodno trenutnoj situaciji.

Baza je osposobljena samo za unos podataka, i za pregled unetih članova, bez statističkih parametara, koji će se dodavati vremenom, a sa programerskom kućom koja izrađuje novi elektronski sistem SPOS-a (baza članova, sajt i forum), dogovoreno je finalno završavanje svih delova baze do 9. januara 2014. godine. Do tog datuma će se sukcesivno dodavati delovi statistike, kako moduli budu završavani.

Statistika će biti sasvim drugačija, štampanje podataka takođe, sve će biti mnogo preglednije.

Prilikom popunjavanja podataka u bazi, molimo vas da precizno pratite data uputstva u samoj bazi.

Vodite računa da je svaki član SPOS-a identifikovan preko JMBG broja, i unos JMBG broja mora biti strogo tačan. Ugrađeni su zaštitni moduli, koji onemogućavaju unošenje netačnih JMBG brojeva, jer je bilo nekoliko takvih slučajeva prethodne godine.

Ako je neko bio član SPOS-a u 2013. godini, lako ćete ga naći u padajućoj listi, ili ukucati njegovo ime u odgovarajuće polje za pretragu.

Ako neko nije bio član SPOS-a u 2013. godini, na dnu prve strane imate polje gde ćete prvo uneti njegov JMBG broj, i onda će vam baza otvoriti stranicu za unos podataka, i obavestiti vas da nije bilo te osobe sa tim JMBG brojem do sada u bazi, i da možete uneti podatke za novog člana.

Takođe je veoma važno naglasiti da ne morate tražiti članove u padajućoj listi ako su bili članovi u prethodnoj godini, i ako vam je to teško, dovoljno je samo uneti JMBG broj u polje namenjeno za tu svrhu, i baza će vam automatski otvoriti obrazac za unos podataka i obavestiti vas da je ta osoba već u bazi, i da možete izmeniti njene podatke.

Ako je neko bio član u jednom društvu pčelara u 2013. godini, a sada prelazi i učlanjuje se u drugo, njega naravno ne može biti u padajućoj listi vaših članova u 2013. godini, te ćete mu ukucati JMBG broj u polje za unos JMBG broja, a kada vam baza otvori obrazac za unos, obavestiće vas da ta osoba postoji u bazi, i da je potrebno upisati nove podatke, i možda promeniti neke od podataka (možda adresu, ako je došlo do preseljenja, i slično).

Ako je bilo slučajno pogrešno upisanih JMBG brojeva u 2013. godini, kada nađete člana u padajućoj listi, i počnete da upisujete promenljive podatke za tog člana, molimo vas da ispravite JMBG broj. Međutim, vodite računa da kod takvih osoba ne ukucavate pravi JMBG broj u polje za JMBG broj na naslovnoj strani, jer će ga baza prepoznati kao novu osobu koja do sada nije bila član SPOS-a, što će proizvesti mnogo problema za tog člana, jer može izgubiti neka prava koja mu pripadaju uzastopnim članstvom, za šta ste vi odgovorni kao unosilac podataka.

Na kraju, sve do kraja 2013. godine možete unositi i podatke za članove u tekućoj 2013. godini, ako ima novih zainteresovanih, te vodite računa da ne napravite grešku u izboru godine za koju učlanjujete određenu osobu (2014 ili 2013).

Za pristup bazi koristite svoje dosadašnje šifre, nisu menjane.

Što se tiče dela baze za proveru članstva u SPOS-u od strane onih sa kojima je SPOS potpisao ugovor za obezbeđivanje određenih pogodnosti članstvu (brza pošta, otkup meda… i još mnogo toga u budućnosti, nakon izdavanja ID kartica članovima), taj deo bi trebao postati aktivan od sredine naredne nedelje.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien