SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IZLOŽBA MEDA I TRIBINA O AKTIVNOSTIMA SPOS-a U KRALJEVUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.748

U okviru Prolećne izložbe pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme, Društvo pčelara Kraljevo orgnizovalo je posetu visoke delegacije SPOS-a našem gradu, razgovore sa čelnicima gradske vlasti zaduženim za poljoprivredu i javnu tribinu o aktivnostima SPOS-a.

Proteklog vikenda, Društvo pčelara Kraljevo organizovalo je tradicionalnu Prolećnu izložbu pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme na Trgu srpskih ratnika. Svoje proizvode i opremu, pored pčelara iz Kraljeva, izložili su naši prijatelji iz više gradova širom Srbije.

U okviru ove manifestacije, DPK je 25. aprila organizovalo posetu visoke delegacije Saveza pčelarskih organizacija Srbije koju je predvodio njen predsednik Rodoljub Živadinović. Posećeno je domaćinstvo poznatog kraljevačkog pčelara Milije Ratkovića, koji je na svom pčelinjaku demonstrirao izvođenje prolećnih aktivnosti pripremanja pčelinjih zajednica za bagremovu pašu i formiranje oplodnjaka za proizvodnju matica.

Usledio je sastanak delegacije SPOS i Društva pčelara Kraljevo sa Novicom Gagovićem, članom Gradskog veća zaduženim za poljoprivredu i Draganom Čorbićem, predsednikom UO Fonda za razvoj poljoprivrede grada Kraljeva u zgradi Gradske uprave. Živadinović je upoznao gradske čelnike za poljoprivredu sa potencijalima kraljevačkog i srpskog pčelarstva i predlogom SPOS o modalitetima pomoći Grada Kraljeva pčelarstvu ovog kraja. Gospodin Gagović je predstavio mogućnosti ulaganja Fonda za razvoj poljoprivrede i Gradske uprave u poljoprivredna, a samim tim i u pčelarska gazdinstva a najavio početak ovogodišnje saradnje sa Društvom pčelara Kraljevo u vidu podrške edukaciji članova Društva, organizovanja stručnih ekskurzija i poseta sajmovima iz oblasti pčelarstva.

Potom su u sali Privredne komore Kraljevo gospodin Živadinović, Miroslav Vasilijević – član IO SPOS sa područja Raškog i Rasinskog okruga i Dragan Rakićević, predsednik Društva pčelara Kraljevo održali tribinu o aktivnostima SPOS, zakonskim propisima u pčelarstvu i odgovarali na brojna pitanja o problemima sa kojima se pčelari susreću u svakodnevnom radu.

DPK se zahvaljuje učesnicima ovih dešavanja, delegaciji SPOS, i svim pčelarima iz Kraljeva i okolnih gradova koji su u ova dva dana posetili izložbu na Trgu i tribinu SPOS.

 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien