SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POKRENUTO SMS INFORMISANJE ČLANOVA SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.696

Danas je poslata prva, pozdravna, SMS poruka svim članovima SPOS-a koji su dali svoje mobilne telefone prilikom učlanjenja u ovu svrhu, njih 6950.

Prva poruka šalje se tokom današnjeg dana, mnogi su je već dobili, neki će je dobiti do kraja dana.

SMS obaveštavanje je novi sistem informisanja članova i primenjivaće se za hitna obaveštavanja, ali i podsećanja na prava i obaveze članova SPOS-a.

Ovo je najbolji način da se pčelari članovi SPOS-a pravovremeno obaveštavaju o mnogo toga što im može biti presudno u datom trenutku, pošto časopis izlazi jednom mesečno, što je za današnji brzi način života premalo. Ovaj dodatni način obaveštavanja omogućiće članovima SPOS-a dodatnu prednost u ostvarivanju svojih prava u SPOS-u i pred državom. Recimo, ova godina pokazala nam je, zbog svih novouvedenih propisa, koliko je važno biti pravovremeno informisan o svemu.

U 2013. godini jedan od traženih podataka prilikom učlanjivanja bio je i broj mobilnog telefona. Dalo ga je preko 6900 članova SPOS-a, od ukupno oko 8800 članova, tako da će oni dobijati SMS obaveštenja. Ako slučajno ipak bude bilo onih koji ne žele da primaju povremena SMS obaveštenja, potrebno je da pošalju SMS na 060 444-01-21 i saopšte tu svoju odluku (recimo: Molim da moj telefon sa koga vam saljem SMS poruku, skinete sa liste telefona kojima šaljete SMS obaveštenja članovima).

Za sada će se SMS poruke slati na telefone date prilikom učlanjivanja za 2013. godinu, a uskoro i za novoučlanjene u 2014. godini.

U svoj telefon možete upisati novi kontakt, tj. broj sa kog će vam stizati poruke: 061 670-81-04.

Na žalost, poruka je ograničena na 160 karaktera, pa će poruke biti kratke, no dovoljno duge da vas obaveste o određenim bitnim stvarima, posebno hitnim, a za detalje ćete svakako otići na sajt SPOS-a www.spos.info.

Normal
0

false
false
false

EN-GB
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Table Normal“;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:““;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:“Calibri“,“sans-serif“;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

Ako spadate u one koji danas nisu dobili ovu prvu pozdravnu SMS poruku, a bili ste član SPOS-a u 2013. godini, to znači da sa unosom vašeg broja mobilnog telefona u bazu podataka SPOS-a nešto nije u redu, te se javite osobi u vašem društvu pčelara koja unosi podatke za 2014. godinu, da ispravi broj telefona, da biste dobijali poruke u narednom periodu.

Zapaženo je da je prilikom prošlogodišnjeg unosa podataka bilo dosta grešaka kod unosa broja mobilnog telefona, uglavnom prevelikog broja cifara i slično, te i to može biti razlog nedobijanja SMS poruke, ali je lek isti, obratite se unosiocu podataka da ispravi stanje bar u 2014. godini.

Ako vas je on već uneo u bazu za 2014. godinu, a upis iz 2013. nije promenjen po pitanju broja mobilnog telefona, onda unosilac podataka nema ovlašćenje da nakon 24 sata od unosa vaših podataka menja vaše podatke, te je tada rešenje da napiše mejl sekretaru SPOS-a i da objasni problem, recimo ovako: “Molim vas da članu TOM I TOM ispravite mobilni telefon u broj TAJ I TAJ, jer prethodno upisani nije validan”.

Ako ste slučajno promenili broj mobilnog telefona, prilikom učlanjenja za 2014. godinu to OBAVEZNO RECITE svom društvu pčelara, da se izvrši izmena, inače nećete moći da dobijate SMS poruke, pošto SPOS ne raspolaže vašim novim brojem.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien