SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠENA ŠKOLA PČELARSTVA ZA POČETNIKEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.267

U Lazarevcu je u organizaciji klastera „Plodovi Kolubare“ tokom novembra i decembra organizovana pčelarska škola. Uzimajući u obzir činjenicu da je pčelarstvo postalo jedno od najpoželjnijih poljoprivrednih delatnosti, klaster je raspisao konkurs za osnovnu obuku pčelara početnika. Odziv je bio iznad očekivanja. Do zakazanog roka se prijavilo 40 polaznika.

Škola je trajala šest sedmica, i obuhvatila je sve segmente pčelarstva, od izbora mesta pčelinjaka, preko proizvodnje matičnjaka i matica, do bolesti i štetočina pčela. Polaznicima je materija predočena u vidu dvadeset prezentacija sa obiljem fotografija i jasnim pojašnjenjima svih apitehničkih mera. Cilj je bio da se na najneposredniji način i krajnje slikovito prikažu svi segmenti pčelarstva. Po oceni samih polaznika, koji u su najvećem broju bili apsolutni početnici, u tome se i uspelo.

26. decembra je u prisustvu ambasadora SPOS-a Danice Spasić i predsednika udruženja UP „Budućnost“ Radisava Milosavljevića izvršena dodela sertifikata. Uz poziv da krenu pčelarskim stopama već u narednoj sezoni, predočene su i prednosti učlanjivanja u udruženje i SPOS. Kako je ovaj vid edukovanja pokazaio svu svoju svrsishodnost, verovatno će se sa školom nastaviti i u narednim godinama.

 

Dipl. inž. Goran Čakardić

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien