SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK U MINISTARSTVU ENERGETIKE, RAZVOJA I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.722

Juče je održan sastanak delegacije SPOS-a sa gospođom Gordanom Mišev, savetnicom gospođe Zorane Mihajlović, ministarke energetike, razvoja i zaštite životne sredine, zaduženom za sektor zaštite životne sredine.

Sastanku su ispred SPOS-a prisustvovali predsednik i zamenik predsednika SPOS-a, Rodoljub Živadinović i Milutin Petrović.

Glavna tema sastanka bila je zaštita pčela u Srbiji od raznih ataka, pre svega hemijske prirode, ali i vođenje brige o pčelama u okviru zaštite životne sredine kojoj pčele značajno doprinose, shodno istraživanjima iz Velike Britanije od pre nekoliko godina.

Razgovarano je o donošenju Deklaracije o zaštiti pčela od strane Vlade Republike Srbije, što je predlog SPOS-a koji je Ministarstvo podržalo, i dogovorena je procedura usvajanja takve Deklaracije, u saradnji sa nadležnim ministarstvima.

SPOS će izraditi Deklaraciju u saradnji sa nadležnima, i uz podršku nadležnih ministarstava ona će biti stavljena na javnu raspravu, i na kraju, opravdano se nadamo nakon ohrabrenja na ovom sastanku, i usvojena.

Zahvaljujemo se gospođi ministarki Zorani Mihajlović na razumevanju i zakazivanju ovog sastanka u rekordnom roku, a posebnu zahvalnost upućujemo gospođi Gordani Mišev, koja nam je zaista izašla u susret svojim razumevanjem i podrškom našoj inicijativi.

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien