SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

RADNI RUČAK SA MINISTARKOM ENERGETIKE, RAZVOJA I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.669

Juče je NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) čiji je i SPOS član od ove godine, organizovao u hotelu Metropol u Beogradu, za svoje članove, radni ručak sa ministarkom energetike, razvoja i zaštite životne sredine gospođom Zoranom Mihajlović.

Sastanku je prisustvovao veliki broj članova NALED-a. SPOS je zastupao predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović.

Nakon tema o energetici, razgovarano je i o problematici zaštite životne sredine. Predsednik SPOS-a diskutovao je o vezi pčelarstva i zaštite životne sredine, podsetivši prisutne da je naučnim istraživanjima potvrđena ogromna vrednost pčela u očuvanju životne sredine, pre svega kroz očuvanje biodiverziteta, koja se na nivou Srbije kreće na nivou od preko 400 miliona evra godišnje.

Zatražio je odgovarajuće korake ministarstva zaštite životne sredine u cilju zaštite pčela, i ministarka je odmah zakazala sastanak sa svojom savetnicom za zaštitu životne sredine, gospođom Gordanom Mišev, koja vodi ovaj sektor u Ministarstvu, za naredni ponedeljak. SPOS ima odgovarajuće predloge kako država može da pomogne zaštiti pčela, i izneće ih na tom sastanku, sa nadom da će većina biti prihvaćena i realizovana u najskorije vreme.

Sastanku je prisustvovao i ministar poljoprivrede gospodin Dragan Glamočić sa saradnicima (gospoda Danilo Golubović – državni sekretar, i Nenad Katanić – pomoćnik ministra). Inače, u toku jučerašnjih kontakata sa Ministarstvom poljoprivrede, van ovog sastanka, može se reći da se nazire rešenje glavnog problema sa Upravom za veterinu. Ako sve bude bilo kako se očekuje, ovih dana će biti objavljen izmenjeni Program mera zdravstvene zaštite pčela, koji će biti suštinski isti kao prošlogodišnji, a narednih dana organizovaće se sastanak na kome će se razgovarati o Programu mera za narednu godinu. Ovo je još uvek nezvanična informacija, i ne uzimajte je zdravo za gotovo.

Inače, kako smo juče saznali, u narednih desetak dana biće organizovan ovakav radni ručak i sa ministrom poljoprivrede gospodinom Draganom Glamočićem.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien