SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

RADNI RUČAK SA NOVIM MINISTROM PRIVREDEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.887

Danas je NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) čiji je i SPOS član od ove godine, organizovao u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, za svoje članove, radni ručak sa novim ministrom privrede gospodinom Sašom Radulovićem, na kome je razgovarano o reformskim planovima Vlade u sferi ekonomije.

Sastanku je prisustvovalo oko 140 članova NALED-a. SPOS je zastupao predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović.

Svi učesnici su imali priliku da postave pitanja u pisanom obliku još u petak, a danas je odgovoreno na jedan broj njih, a na ostatak će biti odgovoreno u narednom periodu.

Ministar je pozvao sve prisutne privrednike, predstavnike NVO i opština, da ministarstvu privrede dostave bez ikakvog ustručavanja sve svoje predloge i ideje, koje mogu da rasterete privredu.

SPOS je već zatražio da se, u okviru giljotine propisa, ispravi nepravda iz 2010. godine, kada je naknada za izdavanje ili produženje Uverenja o zdravstvenom stanju pčela podignuta sa 11 dinara u 2009. godini, na čak 64 dinara samo godinu dana kasnije, u 2010. godini, što je povećanje od neverovatnih 582% za samo godinu dana, što se ne može opravdati ničim, ni inflacijom (za to bi nam pri ovoj inflaciji trebalo 58 godina da bi cena skočila za 582%, niti rastom kursa evra, ili bilo čim drugim).

Inače, ministar je danas bio jasan, da je već dat nalog da se apsolutno sve državne takse privedu zakonima ove zemlje, koji su jasni: Taksa može da bude samo onolika, koliko koštaju realni troškovi njenog izdavanja, i na taksama država ne sme da zarađuje. Ova naknada naravno nije taksa formalno pravno, ali to svakako jeste namet koji se ničim ne može opravdati u ovom iznosu.

Ministar je govorio veoma jasno i konkretno o aktivnostima koje će se preduzimati u narednom periodu, i najavio sve vrste olakšica i uprošćavanje procedura za bilo koji posao.

SPOS će u narednom periodu poslati svoje predloge, pored ovog već poslatog, kako unaprediti sektor pčelarstva, koje može predstavljati značajnu izvoznu granu. Pozivamo pčelare da SPOS-u pošalju svoje predloge do kraja ove nedelje, kako bi naš dopis bio što sveobuhvatniji.

Hvala unapred na saradnji!

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien