SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IZLOŽBA U LAZAREVCU, PO DVADESETI PUT!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.814

Proteklog vikenda je na platou ispred Skupštine opštine Lazarevac održana tradicionalna manifestacija „Dan meda – Kolubara 2013“. Kada se 1994. godine krenulo sa organizovanjem prve smotre, teško da su i najveći optimisti tada mogli da slute njen ovako dug život. Dve decenije kasnije, ona još uvek predstavlja događaj koji se sa nestrpljenjem očekuje.

Ove godine, svoje učešće na izložbi je uzelo 27 izlagača, sa šireg prostora Srbije. Po oceni komisije, najkvalitetnije štandove su imali:

SZTR „Medena“ iz Vladimiraca – 1. nagrada

Porodica Cvetinović iz Lazarevca – 2. nagrada

Gazdinstvo Vučković iz Knjaževca – 3. nagrada

Posebno priznanje je dobila firma „Pejo“ iz Batajnice, kao jedini učesnik na svim dosadašnjim smotrama.

U okviru manifestacije su održana i dva vrlo interesantna predavanja. Dr Nebojša Nedić na temu: „Smanjenje rizika u pčelarstvu sa ciljem poboljšanja proizvodnje“, i profesionalni pčelar Ranko Vučković na temu: „Priprema LR društava za bagremovu pašu, sa osvrtom na kontejnersko pčelarenje“. Izbor tema, ali i pre svega nadahnutost predavača su izazvali veliku zainteresovanost prisutnih i prepunu salu.

I ovaj put su lokalni mediji na vrlo kvalitetan način propratili sve događaje. Član IO SPOS-a Goran Čakardić je iskoristio priliku da u razgovoru sa novinarima najavi početak realizacije projekta „Reka meda“ i početak proizvodnje unikatne SPOS-ove tegle.

Sudeći po posećenosti izložbe, pčelarstvo u Srbiji ima lepu budućnost.

 

Dipl. inž. Goran Čakardić

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien