SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

KRUCIJALNI RAZGOVOR SA DIREKTOROM UPRAVE ZA VETERINU MINISTARSTVA POLJOPRIVREDEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.932

Danas je predsednik SPOS-a imao više nego obećavajući razgovor sa direktorom Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, gospodinom Zoranom Mićovićem.

Razgovarano je najpre o subvencijama u pčelarstvu i našoj zabrinutosti zbog izjave ministra Dragina da šće se subvencije davati samo profesionalnim poljoprivrednicima koji nisu nigde zaposleni, dok se hobi neće subvencionisati. Gospodin Mićović je rekao da to u pčelarstvu ne može da važi iz svima poznatih razloga, jer je doprinos pčelarstva nemerljiv za celu poljoprivredu i da se pčelarstvo mora održati kako bi i poljoprivreda opstala. Prema njegovim saznanjima, više ne bi trebalo dovoditi u pitanje da li će subvencija u pčelarstvu biti, već koliko će one iznositi, shodno mogućnostima budžeta. Obećao je potpunu podršku našem zahtevu za uvođenjem subvencija. Svaka cast!

Takođe smo detaljno razgovarali o realizaciji dogovora oko konačnog sprovođenja dogovorenih akcija registracije pčelinjaka i izmene pravilnika o prostorijama u domaćinstvu pčelara. Obećao je da će u narednih desetak dana najviše odrediti osobu u Ministarstvu sa kojom ćemo još jednom "pročešljati" pripremljenu verziju Pravilnika o registraciji pčelinjaka, ispraviti nepravilnosti i krenuti u registraciju.

Što se tiče izmene pravilnika o prostorijama u domaćinstvu, konačno definisanje izmena uslediće u narednih mesec do mesec ipo najviše. Inače, izmena ovog Pravilnika dogovorena je još na prvom sastanku sa gospodinom Mićovićem, a potvrđena i na sastanku sa pomoćnikom ministra Milošem Milovanovićem.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien