SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SRBIJA DOBILA NOVU VLADUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.502

Danas je Republika Srbija dobila novu Vladu i novog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Sastav nove Vlade Republike Srbije možete pogledati ovde. Biografije članova nove Vlade možete pogledati ovde.

Dosadašnji ministar poljoprivrede Republike Srbije, gospodin Slobodan Milosavljević izabran je za ministra trgovine i usluga, na čemu mu srdačno čestitamo. Nadamo se da ćemo sa njim sarađivati i na novoj dužnosti, naročito u okviru akcije Ministarstva trgovine "Kupujmo domaće", za koju se nadamo da će opstati i da će joj se i SPOS pridružiti kroz kampanju za promociju domaćeg meda.

Novi ministar poljoprivrede je gospodin Saša Dragin, dosadašnji ministar za zaštitu životne sredine. Najsrdačnije mu čestitamo i nadamo se veoma uspešnoj saradnji na korist države Srbije, njenih građana i njenih pčelara!

Gospodin Saša Dragin rođen je 10. juna 1972. godine u Somboru. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine. Završio je postdiplomske studije na pomenutom fakultetu, smer Genetika i oplemenjivanje domaćih životinja, a 2003. odbranio je magistarsku tezu. Doktorirao je 2007. godine na ovom fakultetu iz oblasti molekularne genetike domaćih životinja. Poslednje četiri godine obavlja poslove asistenta na predmetu Fiziologija domaćih životinja, a radi i kao saradnik na predmetu Fiziologija – veterinarski smer. U odeljenju za stočarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu radi na selekciji konja i u Laboratoriji za reprodukciju domaćih životinja.

Radio je u SAD u laboratorijama za dizajniranje transgenih životinja i za molekularnu genetiku domaćih životinja i u Slovačkoj gde je na odeljenju za genetiku i reprodukciju životinja postavio ogled i izradio magistarsku tezu. Nosilac je medalja sa prvenstva Balkana i Mediterana u skijanju na vodi. Oženjen je. Govori engleski, a služi se slovačkim i nemačkim jezikom.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE