SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKUPŠTINA ASOCIJACIJE ZLATIBORSKO-MORAVIČKOG OKRUGADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.094

U subotu, 11. oktobra 2008. godine u Novoj Varoši, održana je vanredna sednica Skupštine Regionalne asocijacije pčelarskih društava i udruženja Zlatiborsko-Moravičkog okruga.

Skupština je bila vanredna iz razloga što nakon izbora novog rukovodstva u martu, nije nastavljeno sa započetim radom na realizaciji usvojenog godišnjeg programa rada Asocijacije.

Asocijacija je između ostalog zastala sa redovnim radom i aktivnostima, pa su članice pismenim putem zatražile da se organizuje vanredna Skupština i da se reši pitanje rukovođenja u smislu analize aktivnosti aktuelnog predsednika Dragomira  Zrnića iz DP “Čačak”, izabranog na ovu dužnost 23. marta 2008. godine.
Pošto predsednik nije prisustvovao sednici (razlozi nepoznati), a utvrđeno je da  čak nije ni preuzeo pečat, štambilj, arhivu i dr. delegati su otvorili sveobuhvatnu raspravu i analizu trenutnog stanja Asocijaicije.

Nakon diskusije skoro svih delegata, analize dosadašnjeg rada Asocijacije, konstatacije da je svaki početak težak, uz odavanje maksimalnog priznanja Đoku Zečeviću, pčelaru  sa Zlatara, za aktivnosti u osnivanju i rukovodjenju Asocijacijom, organizovanju dve višednevne izložbe meda i pčelinjih proizvoda na Zlatiboru, kao i organizovanju dva velika međunarodna seminara sa brojnim poznatim i priznatim stručnjacima u oblasti pčelarstva, ocenjeno je da aktuelni predsednik nije ni pokušao da nastavi sa vođenjem Asocijacije.

Petar Stoiljković, predsednik DP “Čačak”, izrazio je u svoje ime i u ime upravnog odbora Društva, žaljenje zbog podrške i predloga u izboru G. Zrnića za predsednika Asocijacije.

Prisutni delegati su bili jednoglasni da je Asocijacija živi organizam i da mora nastaviti sa radom, a da je kao drugoosnovana (nakon Niške) imala vidan doprinos razvoju pčelarstva ova dva Okruga pa i samog SPOS-a.

Predlog da Đoko  Zečević  bude ponovo biran za predsednika Asocijacije (u podršci su učestvovali skoro svi prisutni), je prihvaćen pa je jednoglasno izabran za Predsednika Asocijacije pčelara Zlatiborsko-Moravičkog okruga.

Nakon izbora, Đoko je izneo prioritete rada Asocijacije do naredne redovne Skupštine.

Predrag Šipetić, Čačak 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien