SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SPOS KRENUO U SARADNJU SA MINISTARSTVOM PROSVETEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.408

Možda se ne čini da SPOS može da sarađuje sa Ministarstvom prosvete, ali nije tako.

Pre desetak dana poslat je dopis ovom Ministarstvu i prekjuče je stigao i odgovor, tj. predsednika SPOS-a pozvala je gospođa Zora Dešić i izjasnila se o stavu Ministarstva prema zahtevima SPOS-a.

SPOS je tražio da se da uputstvo školama u Srbiji da bez naknade i slobodno izdaju svoje prostorije društvima pčelara članovima SPOS-a, kako bi društva lakše realizovala svoje obimne programe obrazovanja. Takođe je traženo da se SPOS-ov obrazovni sistem, koji će iduće godine pretpreti suštinske izmene, stavi pod patronat Ministarstva prosvete.

Odgovoreno nam je da je ideja izdavanja prostorija moguća tek kada budemo dobili odobrenje za naš obrazovni program. Dato nam je uputstvo kako to možemo da uradimo i narednih dana krećemo u realizaciju. Ako budemo u tome uspeli, otvaraju nam se vrata ka nekim višim nivoima pčelarskog obrazovanja, zasnovanim na iskustvima iz sveta.

Podatke iz sveta je već prikupio Milan Jovanović iz Trstenika, i nadamo se da ćemo ovaj zahtevni posao sprovesti do kraja. Neće biti lako, ali bi institucionalizovanje naših predavanja, kojih ima oko 600-1.000 godišnje mnogo značilo ne samo za afirmaciju Saveza, već i za sistematičnije obrazovanje pčelara, a opet uz potpunu slobodu društava pčelara da svake godine biraju teme koje ih interesuju kao i predavače.

Kompletnu ideju prezentovaćemo pčelarima krajem godine.

SPOS

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien