SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAHTEV ZA PONUDOM OTKUPLJIVAČIMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.187

Da bi izvezli med, potrebno je potpisati ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa nekom firmom koja ima izvoznu dozvolu za plasman meda na tržište Evropske Unije, a takvih je, na današnji dan, u Srbiji samo pet. Sutra im šaljemo dopis sa zahtevom za formiranje cene njihove usluge.

Tih pet firmi su: TIMOMED (KNJAŽEVAC), MAJA-PROMET (BEOGRAD), MEDOPROMET (SUBOTICA), BIODVIG (KRAGUJEVAC) i AGROSIDEA (POŽAREVAC).

Dopis izgleda ovako:

 

Poštovani,

 
Obraćamo Vam se kao privrednom subjektu koji ima dozvolu za izvoz meda u EU, sa predlogom da sa Vama potpišemo ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, ako SPOS-u budete poslali najpovoljniju ponudu po zahtevu koji vam ovim pismom upućujemo. Izvršni odbor SPOS-a će razmatrati ponude svih firmi koje imaju takvu dozvolu, na sastanku koji će se održati u nedelju, 28. septembra 2008. godine. To znači da Vaša pismena ponuda mora da se nađe u prostorijama SPOS-a (Molerova 13, 11000 Beograd) do petka, 26. septembra 2008. godine, ili da je lično donesete u SPOS u nedelju (28. septembra) ujutru od 8 do 10 sati.
Naime, SPOS je našao kupca koji je zainteresovan za izvoz cvetnog meda u Nemačku. Od nas se traži ponuda koja treba da sadrži raspoložive količine po vrstama meda i cene. Da bi smo formirali cenu, potrebna nam je Vaša ponuda. Mi smo već pokrenuli hitnu proceduru kontaktiranja svakog člana SPOS-a, te ćemo do 10. oktobra saznati kojim količinama meda raspolažu naši članovi, ali nam je radi formiranja konačne cene za kupca, potrebna cena Vaše usluge koju od Vas tražimo.
Od Vas se traži da nam dostavite ponudu o ceni usluge otkupa i pakovanja meda pod sledećim uslovima:
1)      Med ćete otkupiti od pčelara sa spiska koji ćemo vam dostaviti po cenama koje vam mi budemo dostavili;
2)      Pčelari bi transportovali med do vašeg otkupnog mesta o svom trošku;
3)      Vi bi ste odgovarali za kvalitet meda isporučenog krajnjem kupcu prema važećim zakonskim propisima u našoj zemlji;
4)      Krajnji kupac bi za Vas obezbedio bankarsku garanciju za ugovorenu sumu;
5)      Med treba otkupiti, homogenizovati, izbistriti, i upakovati u plastičnu burad za prehrambenu upotrebu od cca 200 litara, i postaviti na palete (cena nepovratnih buradi, paletiranja i utovara na transportno sredstvo kupca mora da bude uključena u Vašu cenovnu ponudu);
6)      Kupac bi med preuzeo u Vašem skladištu svojim prevoznim sredstvom;
7)      Dužni ste da obezbedite svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za uspešno ostvarenje izvoza u saradnji sa kupcem;
8)      Odgovarate za uspešno sprovođenje celokupnog izvoznog postupka;
9)      Krajnja cena meda za kupca predstavljaće zbir otkupne cene meda koju mi odredimo i Vaše cene za izvršene usluge, koju Vi odredite, i koja je unapred poznata. Molimo Vas da Vašu cenu za Vaše usluge izrazite u evrima.
Pošto ne isključujemo mogućnost da u ovaj zahtev za ponudom nismo uključili sve potrebne podatke koji su bitni da bi Vi definisali svoju ponudu, molimo Vas da nam se slobodno obratite radi dopunskih pojašnjenja na 011/2458-640.
 
Predsednik SPOS-a,
Dr med. Rodoljub Živadinović

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE