SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

JOŠ JEDNA ODLIČNA ŠANSA ZA IZVOZ MEDADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.508

Nakon prvog kontakta u petak, SPOS je danas dobio zahtev za ponudom za izvoz cvetnog i bagremovog meda u Nemačku.

U rubrici o zahtevanoj količini, u zahtevu piše doslovce: Što više, to bolje (bukvalan prevod). Šta sada?

Zahtev za ponudom je, inače, veoma ozbiljan, ali pitam se šta da odgovorim. Sa prethodnom šansom iskustva svi znate, skupili smo samo 6,4 tone bagremovog meda.

Sada se traži i cvetni med (prvo on, a za njim bagrem), što otvara veće šanse, ali je problem što mi u SPOS-u opet ne znamo kolikim količinama viškova meda raspolažu naši članovi. Pošto je zvanična ponuda stigla dosta kasno tokom dana, nisam stigao da se i lično čujem sa ponuđačem, ali smatram od najveće važnosti razjašnjenje da li kupac pod cvetnim medom podrazumeva i suncokretov med. Jer, ako podrazumeva (logično je da podrazumeva, ali treba proveriti), onda će se skupiti med, jer mnogi kod prethodnog zahteva govorahu da imaju suncokretovog meda, a da bagremovog nemaju. O tom sutra, nadam se.

Berza meda još nije zaživela, ali vas upravo zato molim da što pre dostavite SPOS-u svoje prijave, kako bi što pre formirali ponude, i konačno jednom znali čime raspolažemo. Obavestite i sve svoje prijatelje i poznanike pčelare da učine to isto. Uputstvo za prijavu na Berzu meda nalazi se OVDE.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE