SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.019

Juče je u Ministarstvu poljoprivrede održan još jedan važan sastanak Stručne radne grupe za stočarstvo Ministarstva poljoprivrede, čiji je član i predsednik SPOS-a.

Sastanak je operativno vodio gospodin Mirko Novaković iz Odseka za stočarstvo Ministarstva poljoprivrede, a prisustvovali su mu i šef Odseka za stočarstvo gospodin Nenad Terzić, i šef poljoprivredne inspekcije gospodin Nenad Katanić, sa saradnicima.

Sastanak je bio posvećen radu na operativnom materijalu za izmenu Zakona o stočarstvu.

SPOS izražava zadovoljstvo što je Ministarstvo u izmenu Zakona ugradilo i dugogodišnje sugestije i primedbe SPOS-a koje su bile aktuelne i pri donošenju trenutno važećeg Zakona o stočarstvu, ali tada nisu bile uvažene.

Glavna izmena zakona, koja je u vezi sa pčelarstvom, tiče se krucijalne izmene dela Zakona u kome se govori o tome ko će voditi Katastar pčelinjih paša. Uneto je da će to činiti udruženje pčelara, a ne odgajivačke organizacije, kako je do sada bilo predviđeno, a što nije dalo rezultate.

Ovo novo zaduženje predstavljaće veliku odgovornost svih pčelara Srbije i SPOS-a, i zahtevaće višegodišnji rad na izradi operativnog Katastra pčelinjih paša na osnovu srpskog katastra, koji bi trebao da omogući nesmetanu selidbu pčela širom Srbije.

Po pitanju pčelarstva bi trebalo da se izmeni još jedan deo Zakona o stočarstvu, ali o tome kada dođe do punog usaglašavanja stavova svih nadležnih.

Zahvaljujemo se Ministarstvu poljoprivrede na razumevanju!

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien