SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

KONKURS ZA PODSTICAJNA SREDSTVA U OPŠTINI ALEKSINACDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.361

Fond za razvoj poljoprivrede opštine Aleksinac raspisao je danas konkurs za dodelu bespovratnih sredstava pčelarima ove opštine.

Opština Aleksinac je ove godine izdvojila 1.000.000 dinara za podsticaj razvoja pčelarstva, duplo više nego prethodne godine. Zahvaljujemo se opštini Aleksinac i rukovodstvu opštine koje je imalo izuzetno razumevanje za pčelarstvo.

Fond će stimulisati isključivo udružene pčelare, kao i pčelare koji su aktivni u organizacionom smislu, jer je to najbolje ulaganje. Potrebno je da pčelari koji konkurišu budu članovi Društva pčelara Aleksinac i Saveza pčelarskih organizacija Srbije. Na konkurs se mogu javiti samo oni pčelari koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, i HID broj, kao i potvrdu da su obeležili pčelinja društva. Može se konkurisati do kraja maja 2013. godine. Onda će u narednih par dana opštinska komisija bodovati kandidate i napraviti rang listu, a pčelari će imati 15 dana da kupe opremu i donesu račun, ili će se pozvati naredni kandidat sa liste da to učini. Uz konkursnu dokumentaciju treba priložiti i profakturu za opremu koju pčelar želi da kupi, ili račun ako je već kupio opremu. Povraćaj sredstava je u iznosu od 65% od vrednosti kupljene robe (ukupna vrednost maloprodajnog računa sa uračunatim PDV-om), ali je maksimalna suma po jednom pčelaru koja se može dobiti 40.000 dinara.

Podsticajna sredstva se dodeljuju za kupovinu:

1) Svi tipovi košnica;

2) Delovi košnica za sve tipove košnica (ramovi, nastavci, pune podnjače, mrežaste podnjače, podnjače sa sakupljačem polena, sakupljači polena, poklopne daske svih vrsta, krovovi);

3) Oprema za pčelarenje (kante za med – plastične sa HACCP sertifikatom, kante za med prohromske, centrifuge svih vrsta, električni otklapači saća, stalak za otklapanje ramova, topionici voska)

Za ovu svrhu, opština je izdvojila 500.000 dinara, a preostalih 500.000 dinara iskoristiće se za nabavku leka protiv varoe Apiguard, što je višegodišnja praksa opštine Aleksinac.

Sutra ćemo objaviti kompletan tekst konkursa.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien