SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRIPREME ZA EUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.609

U Negotinu, u organizaciji  Društva pčelara „Hajduk Veljko“Negotin, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin u sali bioskopa u Negotinu, organizovan je jednodnevni seminar, koji su održali prof. dr Zoran Stanimirović, šef katedre za biologiju Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, dr vet. med. Predrag Simeunović, asistent FVM-e Univerziteta u Beogradu, dr vet. med. Draško Topalović i dr vet. med. Marija Rodić, i izvršili obuku pčelara za detekciju spora nozemoze.

U sklopu seminara održano je i predavanje o varoi i virusima, gde je detaljno opisano 7 glavnih virusa koji nanose veliku štetu pčelarstvu Evrope i sveta.

Ovaj seminar je imao regionalni karakter jer je  organizovan za sve pčelare Timočke Krajine (region Bor I Zaječar) na kojem su bili prisutni pčelari Negotina, Kladova, Krivelja, Bora, Zaječara, Knjaževca i Boljevca.

Ukupno je seminaru prisustvovalo 189 pčelara. U  praktičnom  delu, pčelari su se obučili, da samostalno mogu da otkriju u uzorcima pčela, spore nozemoze.

Na kraju jednodnevnog seminara svi učesnici seminara su posle praktične obuke dobili svedočanstva o učešću.

Ovom  prilikom se posebno zahvaljujem prof. dr Zoranu Stanimiroviću i mr Milanu Urukoviću, predsedniku opštine Negotin, na uloženom trudu.

U znak zahvalnosti za uspešno  održani seminar, u ime svih pčelara Timočke Krajine, dodeljene su zahvalnice  Društva pčelara ,,Hajduk Veljko,, Negotin, prof. dr Zoranu Stanimiroviću i predsedniku opštine Negotin, mr Milanu Urukoviću. Zbog višečasovnog neposrednog kontakta sa pčelarima, kojom prilikom su pčelari pitali a on odgovarao i davao objašnjenja o radu Saveza, zahvalnica je dodeljena i zameniku predsednika SPOS-a Milutinu Petroviću.

Nakon evidentiranja svih svedočanstava i zavodjenja u registar Društva, ista će biti dostavljena pčelarima preko pčelarskih organizacija.

 

Predsednik

Društva pčelara ,,Hajduk Veljko,, Negotin

Slavko Luković

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien