SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

EKOLOGIKA PČELICAMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.789

Udruženje građana „Ekologika“ Sivac je organizovalo drugi Međunarodni volonterski kamp na Malom Staparu od 2. do 16. avgusta 2014. godine koji je ove godine bio edukativni kamp gde su volonteri “Ekologike” zajedno sa 13 volontera iz raznih zemalja radilli sa decom od 7 do 11 godina.

U tom periodu  su bile organizovane aktivnosti koje su trajale svaki dan 5 sati. Pored sprovedenih aktivnosti: sportske igrice, poligonske spretosti, radionice pravljenja nakita, obučavanja za izradu dekupaž slika, pravljenja maski, predmeta od gline, izvođenih ogleda iz oblasti hemije ( vulkan, magično mleko, slonova pasta…), zanimljivih grupnih igara, kao i svakodnevno upoznavanje sa dečjim igrama iz država iz kojih se odazvalo 13 volontera ( Finska, Španija, Rusija, Italija, Nemačka, Francuska, Poljska) posvećeno je dragoceno vreme medu i pčelarstvu. U saradnji sa Pčelarskim društvom ”SIVAC”  i ljubaznošću Tatjane Mrdak i Nikole Delić deca su imala prilike da se upoznaju sa životom pčela u košnici kao savršeno uređenoj porodici,da pčele I maticu posmatraju kroz staklenu košnicu i za užinu konzumiraju medeni obrok (med I hleb). Po prvi put volonteri i deca su imali priliku da samostalno osmisle malu pozorišnu predstavu  život u košnici viđen njihovim očima, oni su zaista bili jedna velika košnica. Kako volonteri tako I deca tom prilikom su se divno  zabavili a pritom mnogo naučili.Predstavu na temu život u košnici našim očima, deca I volonteri su odigrali na završnoj večeri pred roditeljima i gostima te nagrađeni velikim aplauzom. Ovom prilikom Pčelarsko društvo “SIVAC” kao I Tatjana Mrdak I Nikola Delić su nagrađeni Diplomom Udruženja građana “EKOLOGIKA” Sivac za pomoć u organizovanju Međunarodnog volonterskog edukativnog kampa “Mali Stapar 2014”, zato što su prepoznali dobre I korisne ideje, zato što pomažu deci, a time ulažu u budućnost, zato što su svojim primerom pokazali šta znači verovati u neprolazne vrednosti, zato što su jako dobar prijatelj.

“Ekologika “7

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien