SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

OD 2. JULA DRŽAVA PLAĆA VETERINARE DA REGISTRUJU PČELARE I PČELINJAKEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.017

Uprava za veterinu je 2. jula objavila cenovnik usluga za sprovođenje poslova iz Programa mera zdravstvene zaštite koji se finansiraju iz budžeta, kojim je uvela plaćanje veterinarskim stanicama za registraciju pčelara, pčelinjaka i privremenih stajališta, kao i unos podataka u Centralnu bazu po košnici.

To znači da veterinarske stanice više ne mogu da se žale da od poslova obeležavanja i registracije pčelara, pčelinjaka i privremenih stajališta nemaju prihode, već idu u gubitak, kako je bilo pre 2. jula (mada će im biti plaćeno i za taj period, jer je pokriven Programom mera).

Unos podataka u Centralnu bazu o registraciji pčelara plaća se 50 dinara

Unos podataka u Centralnu bazu o registraciji pčelinjaka plaća se 50 dinara

Unos podataka u Centralnu bazu o registraciji privremenih stajališta plaća se 50 dinara

Unos podataka u Centralnu bazu o registraciji pčelinjih društava, plaća se po pčelinjem društvu 10 dinara

Prosečan pčelinjak članova SPOS-a broji 49 košnica, što znači da za obeležavanje prosečnog pčelinjaka veterinarska stanica od države dobija oko 490 dinara, plus 50 dinara za registraciju pčelara, plus 50 dinara za registraciju pčelinjaka, i ako se seli bar na jednu lokaciju, još 50 dinara za registraciju jednog privremenog stajališta.

SPOS smatra da je država ovim napravila dobar potez, na čemu srdačno čestitamo, da je suma sasvim dovoljna, uzevši u obzir da od pčelara naplaćuju i putne troškove do pčelinjaka, tako da bi sada, uz dobru volju, Veterinarska komora slobodno mogla da ukine svoju odluku o dodatnoj naplati obeležavanja (koja je uz to protivzakonita po mišljenju SPOS-a) i tako pokaže svoju korektnost i prestane da stvara zabunu na terenu, jer nam traže da istu uslugu plaćamo dva puta, što je nespojivo sa zakonima ove zemlje.

Kompletan cenovnik pogledajte OVDE.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien