SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

U HRVATSKOJ BAGREM PODBACIO DRUGU GODINU ZAREDOMDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.288

Iz Hrvatske stižu informacije da je bagrem podbacio drugu godinu zaredom, slično kao kod nas, a cena bagremovog meda u otkupu je realno pala.

Detaljnije informacije naći ćete u emisiji koja se sutra emituje na prvom programu HRT-a (OVDE).

Uprkos lošoj sezoni, kako saznajemo, cena bagremovog meda u otkupu je trenutno pala, kod nekih otkupljivača i na svega tri evra. Ovaj potez nekih otkupljivača, kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji, jeste poslovno legitiman, jer pokušavaju da ostvare veći profit uzimanjem meda po drastično nižim cenama od pčelara kojima je nakon paše novac hitno potreban, te ne mogu da čekaju bolju cenu, a takvi otkupljivači im nude novac odmah. Međutim, takvi otkupljivači treba da se zapitaju da li je to korektna poslovna saradnja sa pčelarima, kojom se itekako hvale u medijima i obmanjuju javnost. Niko ne može imati ništa protiv njihove poslovne politike, firme su njihove, novac je njihov, i sa njime mogu da rade šta hoće, to je jasno, ali je degutantno da moramo da ih slušamo kako sa ekrana i novinskih strana, pominju korektnu saradnju sa pčelarima, što ovakva politika svakako nije. SPOS osuđuje takvu politiku.

SPOS ponavlja i naglašava još jednom svim pčelarima, da se protiv ovakvih pojava možemo izboriti samo punim jedinstvom i zajedničkim sistemskim akcijama.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien