SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POSLOVNO POVEZIVANJE ŽENA KOJE ŽIVE U RURALNIM PODRUČJIMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.841

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Table Normal“;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:““;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:“Calibri“,“sans-serif“;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-ansi-language:EN-US;
mso-fareast-language:EN-US;}

U okviru IPA projekta prekogranične saradnje Srbija – Mađarska "Poslovno povezivanje žena koje žive u ruralnim područjima", održane su obuke od 5. novembra do 10. novembra u Međunarodnom istraživačkom centru u Belom Blatu.

Obuke su organizovali Garancijski fond APV i Zavod za ravnopravnost polova APV, menadžerka projekta je Dragana Todorović. Obuka je deo aktivnosti projekta na koju se odazvalo 45 seoskih žena iz Vojvodine između kojih su i predstavnice pčelarstva Anica Periškić iz Bačkog Monoštora i Tatjana Mrdak iz Sivca.

Povodom obeležavanja početka obuke, učesnicama su dobrodošlicu i uspešan rad poželeli Goran Vasić, direktor Garancijskog fonda APV, Vesna Šijački, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova APV i Dragana Todorović, menadžerka projekta. Oni su ovom prilikom ukazali na značaj dodatnog i celoživotnog obrazovanja seoskih žena za razvoj ženskog preduzetništva, ističući da bez ekonomski osnažene žene nema ni efikasnog ruralnog razvoja. Naglasili su da je ova obuka još jedan u nizu koraka u dugogodišnjem nastojanju pokrajinskih institucija da se ostvare uslovi u kojima svi građani i građanke Vojvodine, bez obzira na rodnu pripadnost i područje u kojem žive, mogu da imaju jednaku šansu za puni lični i profesionalni razvoj, ali i pravo na jednako učešće u kreiranju politika lokalnih zajednica. 

Uviđajući značaj dodatnog obrazovanja i poštujući principe celoživotnog učenja, obuke su imale za cilj povećanje znanja i veština seoskih žena, imajući u vidu da su istraživanja pokazala da više od 80% seoskih žena nakon formalnog obrazovanja, nisu imale priliku da učestvuju u dodatnim usavršavanjima. Bez ekonomski osnažene žene nema ni efikasnog ruralnog razvoja.

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien