SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

8% VEĆA POSETA NA XI DRŽAVNOM PČELARSKOM SAJMUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.836

Završen je XI Državni pčelarski sajam, koji se po svemu razlikovao od prethodnih. Ne samo što je bio nikad grandioznije veličine, već je i poseta bila 8,04% veća nego prethodne godine, što je značajno povećanje.

Sajam je otvorio Državni sekretar Ministartva poljoprivrede Bogdan Igić, zadužen od ministra Nedimovića za borbu protiv falsifikata meda na tržištu. Preneo je pozdrave ministra Branislava Nedimovića i pčelarima naglasio da se vodi intenzivna borba na tom planu, a da se planira da se ove i naredne godine radi na ustanovljavanju referentne laboratorije za analizu meda. Preneta je još jedna informacija od ministra vezana za subvencije, o kojoj smo već pisali, pa sve detalje pročitajte OVDE

Zamenik pokrajinskog sekretara Vojvodine za poljoprivredu Milorad Malić preneo je pozdrave pokrajinskog sekretara Vuka Radojevića i rekao da je SPOS prvi koji im se obratio od udruženja nakon postavljenja aktuelne Vlade Vojvodine, i odmah su i dogovorene nove povoljnosti za pčelare. Pohvalio je rad SPOS-a i izrazio želju za daljom saradnjom. 

Dragi gosti na otvaranju bili su nam i direktor Instituta BIOSENS iz Novog Sada Vladimir Crnojević, prof. dr Dušanka Milojković Opsenica sa Hemijskog fakulteta, prof. dr Miladin Ševarlić, prof. dr Nebojša Nedić, dr sc. Goran Jevtić i mnogi drugi. 

Uskoro ćemo objaviti ceo snimak otvaranja Sajma, kao i prateće Panel diskusije o plasmanu meda. 

Predavač na sajmu bio je prof. dr Wolfgang Ritter koji je održao lepo predavanje, i dugo odgovarao i odgovorio na apsolutno sva pitanja pčelara. Njegovo predavanje na žalost nećemo moći da javno objavimo, jer nam to nije dozvolio. 

Utisci pčelara su fenomenalni, objavili smo danas i utisak potpredsednika Saveza pčelara Ukrajine (OVDE), kao i izlagači koji su ove godine zauzeli najveću površinu za štandove od kako postoji Sajam, do danas. 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien