SPOS logo
  • Bulgarian
  • Croatian
  • English
  • French
  • German
  • Hungarian
  • Macedonian
  • Romanian
  • Russian
  • Serbian
  • Slovenian
  • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ПРОГРАМ „ДЕЦА ТИ СЕ РАЂАЛА“ – ПОДРШКА МЕРАМА ДРЖАВЕ



Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.238

СПОС је 16. децембра 2018. покренуо програм „ДЕЦА ТИ СЕ РАЂАЛА“, који је, надамо се. бар мало допринео повећању наталитета, односно подржао родитеље који су се одлучили да имају више од једног детета. Овом мером већ 3 године додатно скромно подржавамо државне мере на повећању наталитета, у границама наших могућности.

 

Програм омогућује СВАКОЈ породици која има НАЈМАЊЕ ДВА малолетна ДЕТЕТА, да након куповине прва три килограма меда у једној календарској години, има право да уз трећи плаћени килограм меда, добије четврти бесплатно! 

О томе ће сваки пчелар водити евиденцију на посебном обрасцу који ће сам пчелар осмислити (у два примерка, један за пчелара а други за купца), у који ће се након куповине меда, потписивати и купац меда и пчелар. Родитељи су дужни да документима докажу да имају бар два детета, ако већ нису познати пчелару.

Овим скромним доприносом, помоћи ћемо породицама са двоје, троје, четворо или више деце, да дођу под повољнијим условима до малтене јединог пољопривредног производа који на наше столове долази онакав каквог су га пчеле прикупиле у природи, без индустријске прераде, без конзерванаса и адитива. Такође ће акција промовисати потрошњу меда као здравствено исправне хране за децу, и надамо се, одвратити их од разних индустријских кремова и других слаткиша који су по здравственој исправности веома далеко од меда. Тако ћемо допринети не само политици рађања, већ и стварању здравијих генерација редовних потрошача меда свих народа који живе у Србији. 

Ова апликација налази се у главном менију сајта СПОС-а
под називом ДЕЦА ТИ СЕ РАЂАЛА.

Директан линк имате ОВДЕ.

 

КАКО СЕ ПЧЕЛАР УКЉУЧУЈЕ У ПРОГРАМ?

 

Сваки пчелар СПОС-а који то жели може да се прикључи акцији. Потребно је да у бази СПОС-а на званичном СПОС-овом сајту, приступи улогован свом профилу („MOJ PROFIL“ испод вашег имена, које се појави кад се улогујете на сајт шифром и контролним кодом са ИД картице СПОС-а) и означи да жели да се прикључи акцији. Означавање се налази на дну вашег профила када се улогујете, непосредно пре команде „SAČUVAJ“, где је постављено питање „Да ли желите да се ваш профил нађе у програму Деца ти се рађала“, а где је потребно да штиклирате квадратић испред рачи „Да, желим“.

Истог тренутка ваше име и презиме и сви контакт подаци наћи ће се на листи „ДЕЦА ТИ СЕ РАЂАЛА“ на сајту СПОС-а. Тако ће сваки потрошач знати код којих пчелара ће моћи да обезбеди својој породици одговарајућу повољност у набавци меда, бирајући жељеног пчелара из своје околине, односно општине, или целе Србије. Пчелари који немају приступ интернету, ово право оствариће преко стручне службе СПОС-а која ће за њих убацити њихово име и контакт податке на листу учесника акције „ДЕЦА ТИ СЕ РАЂАЛА“јавите се на телефоне 011/6128-073 и 060/444-08-08.

Означавањем да жели да учествује у овој акцији и да му се име појави на листи пчелара СПОС-а који учествују у акцији, пчелар се добровољно обавезује само на једно, а то је да ће омогућити свакој породици која има најмање два малолетна детета, да након куповине прва три килограма меда у једној календарској години, има право да уз трећи плаћени килограм меда, добије четврти бесплатно. О томе ће сваки пчелар водити евиденцију на посебном обрасцу који ће сам пчелар осмислити (у два примерка, један за пчелара а други за купца), у који ће се након куповине меда, потписивати и купац меда и пчелар. Родитељи су дужни да документима докажу да имају бар два детета, ако већ нису познати пчелару. 

Акцији „ДЕЦА ТИ СЕ РАЂАЛА“ моћи ће да приступе сви пчелари СПОС-а, без обзира да ли су потписали лиценцу за примену стандарда квалитета СПОС-а „Добра пчеларска пракса“ (1.021 до сада, а ових дана тај број значајно расте) и користе јединствену теглу за мед пчелара СПОС-а или је не користе. Они који се налазе у стандарду квалитета, на поменутом списку биће ускоро посебно означени, како би заинтересовани потрошачи којих је све више, знали који пчелар је у стандарду, а који не. Ускоро ћемо пустити у јавност и целу базу свих учесника стандарда „Добра пчеларска пракса“, без обзира да ли ће изразити жељу да учествују у акцији „ДЕЦА ТИ СЕ РАЂАЛА“ или не.

Ова апликација налази се у главном менију сајта СПОС-а под називом ДЕЦА ТИ СЕ РАЂАЛА. Директан линк имате ОВДЕ.

Позивамо да се овој акцији прикључи што више пчелара.

На сајту је постављен и банер са директним линком на страницу, како би се потрошачи лакше снашли, ево изгледа банера:

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE