SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

АСОЦИЈАЦИЈА + АСОЦИЈАЦИЈА = БРУКА И СРАМОТА. СВИ СМО ПО МАЛО КРИВИ !!!!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.994

Удружење пчелара Владимирци покренуло је иницијативу за уједињење две пчеларске асоцијације које постоје на њиховом подручју, и проследило је СПОС-у за објављивање на сајту.

 

       Поштовани Председници пчеларских Друштава и Удружења са територије Мачванског и Колубарског Округа.

      Постављам питање Вама, али и себи:  ДА ЛИ НАМ ТРЕБАЈУ ДВЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ ПЧЕЛАРСКИХ ДРУШТАВА И УДРУЖЕЊА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ И КОЛУБАРСКОГ ОКРУГА?

     Ја  лично на то питање немам одговор. Какав је Ваш одговор ?

     Удружење пчелара Владимирци оснивач је и једне и друге Асоцијације.  Као оснивачи и једне и друге  Асоцијације осећамо потребу да тренутно стање које никоме не доноси добро покушамо покренути са мртве тачке.

      Уместо да се сабирамо ми се делимо, оговарамо, пљујемо, блатимо  и свађамо по Форумима, сајтовима и састанцима,  срамотимо себе и наша Друштва пчелара, каљамо часно занимање пчелара када окрећемо главу једни од других … Па, докле више тако браћо пчелари !!!

     ПРЕДЛАЖЕМ И ПОЗИВАМ НА  ЗАЈЕДНИЧНКИ САСТАНАК ОБЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ И СВА ДРУШТВА И УДРУЖЕЊА ПЧЕЛАРА СА ТЕРИТОРИЈЕ МАЧВАНСКОГ И КОЛУБАРСКОГ ОКРУГА.

      Да се погледамо у очи, рукујемо ко људи, седнемо сви заједно…  Да разговарамо, не да се свађамо и препуцавамо … Да видимо можемо ли даље заједно у оквиру једне Асоцијације,  шта је будућност и перспектива Асоцијације ако би дошло до уједињења... Ако ипак не можемо заједно да онда видимо шта и где су нам додирне тачке, у ком облику можемо помоћи једни другима и оно што је можда и најважније, немојмо се више брукати и срамотити …

    Предлажем да се заједнички састанак обе Асоцијације и свих пчеларских Друштава и Удружења са територије Мачванског и Колубарског Округа одржи у Владимирцима 23. марта 2017. године.           Састанак ће се одржати у ресторану Ловац у Владимирцима са почетком у 18 часова

    Начелно сам одржао консултације са пар Удружења и Друштава из обе Асоцијације  поводом ове иницијативе и добио подршку за организацију састанка. Подршку овој иницијативи дао је и Зоран Ђурић члан ИО СПОС-а изабран испред Мачванског и Колубарског Региона. Познато је да и сам СПОС подржава постојање једног друштва на једној територији, рецимо општини или региону, мада толерише више организација, са надом да ће се једног дана спојити, као што су рецимо ових дана урадила два друштва пчелара у Ћуприји, која су се после много година постојања, спојила у једно, које ће много лакше остваривати своје интересе.

Сматрамо да је присуство састанку ОБАВЕЗНО за сва Друштва и Удружења пчелара ако желимо да нас пчеларски свет или наши наследници памте по добрим делима не по поделама и размирицама …

    У оквиру Вашег Друштва или Удружења одредите делегацију од највише три члана (пожељно је присуство Председника) која ће присуствовати састанку.

   Поред Председника СВИХ пчеларских Друштава и Удружења са територије Mачванског и Колубарског Региона позвани су Председници и једне и друге Асоцијације  Пејановић Рајко и Мијатовић Жељко,  kao и Ђурић Зоран  представник  Mачванског и Колубарског Oкруга  у Извршном Одбору СПОС-а.

   Такође, познато је да је СПОС увек подржавао све акције које доприносе уједињавању пчелара, а не њиховом разједињавању.

 

У наредних неколико дана молим да потврдите присуство састанку позивом или поруком на мој     

број тел. 063/261-566 или на mail: stekicd@gmail.com.

 

 

                                                                               Председник  Удружења пчелара Владимирци

                                                                                             Стекић Драган

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien