SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

Berza Profil

Slika Profila Berze

Pčelar

Милош Антонић
  - свештеник -
Карађорђева 19
15220 Коцељева
S r b i j a

064/8009-250
015/558-148

E-mail: [email protected]
Sajt: www.pcelarm.com

Biografija

Рођен је 4. септембра 1961. године у селу Бресници код Коцељеве. Основну школу је завршио у Коцељеви а Богословију у Сремским Карловцима. Живи и ради у Коцељеви, по занимању је православни свештеник (по чину протојереј-ставрофор).
Пчеларством се бави од 1985. године, у почетку као хобијем а потом као допунским занимањем. Имао је срећу да му је учитељ пчеларства био један од најискуснијих подгорских пчелара, Цветин Саватић, из села Скадра код Пецке, који му је несебично пренео своје знање а пре свега практично искуство. Њему је вечити дужник што га је упознао са тајнама пчеларства и поклонио му већи део своје богате пчеларске библиотеке. Пчелињак због великих службених обавеза не повећава и задњих десетак година пчелари са око 100 пчелињих друштава (70 Фарарових и 30 ДБ кошница). Пчелињак сели на више паша у току године. Учесник је – излагач на више пчеларских изложби у току године где остварује завидне резултате и добија многа признања.
Председник је Свештеничког и монашког друштва пчелара епархије шабачке, члан Удружења пчелара општине Коцељева и члан још неких пчеларских друштава (Ваљево, Београд). Својевремено је био и председник Удружења пчелара у Пецкој и Коцељеви у више мандата. Од 31. јануара 2004. до 28. јануара 2006. године био је члан Извршног одбора Савеза пчеларских организација Србије и председник Комисије за признања у СПОС-у. Од 25. августа 2007. до 8. марта 2008. године био је члан Редакције часописа „Пчелар“.
Добитник је високих признања: дипломе „проф. Јован Живановић“ (1996), највећег признања Савеза пчеларских организација Србије (СПОС), Златне медаље и звања „Заслужан пчелар“ (1996)., Повеље СПОС-а (2005) као и низа других повеља, медаља, диплома и захвалница. Добитник је и Повеље Савеза пчеларских организација Србије за развој пчеларства (2007), а поводом прославе 110 година од оснивања Савеза.
Ништа од свега овога не би било постигнуто да није било разумевања и несебичне помоћи његове породице – супруге Драгице и ћерки Весне и Јасне.
Велико интересовање и труд је уложио у проучавање историје пчеларства. Тридесетак његових радова из те области је објављено у часопису „Пчелар“, као и десетак других радова.
Имао је срећу да му до руке дође наша прва књига о пчеларству „НОВИ ПЧЕЛАР“, штампана у Будиму 1810. године, коју је написао парох сомборски Аврам Максимовић. Поменуту књигу, као и предлог да је преведе, добио је од уваженог Господина Првослава Нешића, тадашњег уредника часописа „Пчелар“ и секретара Савеза пчеларских организација Србије. Била му је велика част и задовољство да ту књигу са славено-српског преведе на наш данашњи говорни језик. Захваљујући великим љубитељима књиге и историје из Сомбора и Апатина превод те књиге, после 12 година чекања, угледао је светлост дана почетком априла 2010. године. Књига је штампана у малом и ограниченом тиражу али се зато као поклон, у ПДФ формату, може бесплатно преузети на сајту www.pcelarm.com и сајту spos.info/knjige под Р.бр. 13,  и тако доћи до ПРВОГ превода и ПРВОГ издања после 200 година од њеног настанка.
Када је покренут нови сајт Савеза пчелара Србије на исти су постављени његови радови „Историјат СПОС-а“ и „Историјат часописа Пчелар“. Такође је на истом постављена и његова „ауторска страница“ са биографијом, шест текстова из области историје пчеларства и један текст о технологији пчеларења.

Asortiman Proizvoda

Производимо и на тржиште пласирамо гарантовано чисте природне пчелиње производе, са природно чистих и еколошки незагађених локација, а то су:
- БАГРЕМОВ МЕД
- ЛИВАДСКИ МЕД
- ЛИПОВ МЕД
- СУНЦОКРЕТОВ МЕД
- МЕД СА САЋЕМ
- МЕД СА ПОЛЕНОМ
- ПРОПОЛИС КАПИ
- ПОЛЕН (цветни прах)
- ВОСАК
Поседујемо регистрован Објекат за прераду
и паковање меда у домаћинству - RS 17199.
Квалитетом наших пчелињих производа и поштовањем рокова испоруке међу купцима смо стекли велико поверење које траје скоро три деценије, а наши купци су увек задовољни и не мењају добављача. Уверите се и сами зашто је то тако!?

Uslovi kupovine i isporuke

Гарантовано чисте природне пчелиње производе из нашег пчелињака можете дегустирати и исте набавити ако нас посетите у нашем дому у Коцељеви,
ул. Карађорђева 19, или ако посетите наш штанд на појединим пчеларским манифестацијама - изложбама на којима излажемо наше пчелиње производе.

Производе и лично достављамо на кућну адресу или путем брзе поште, поузећем - према договору.

Fotografije

Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije Fotografije