SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ЧЕТВРТ ПЧЕЛАРСКИ САЕМ НА ЈУГОИСТОЧЕН БАЛКАНDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.294

ЧЕТВРТ ПЧЕЛАРСКИ САЕМ НА

ЈУГОИСТОЧЕН БАЛКАН

СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

(Македонија, Албанија, Бугарија, Грција, Република Српска, Турција, Црна Гора)

Шеталиште крај Спортската хала на Град Врање

Датум: 11 септември 2021 година

Работно време: 9-19 часот

 

 

99 ИЗЛАГАЧИ

БЕСПЛАТЕН ВЛЕЗ ЗА СИТЕ

БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА ИЗЛАГАЧИТЕ И ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ

 

 

ПРОГРАМА НА САЕМОТ:

 

09.00-19.00 Продажна изложба

10.30-11.00 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА САЕМОТ

              – Градоначалникот на Врање, Слободан Миленковиќ  

Небојша Станојевиќ, претседател на Здружението за лековити билки „Д -р Јован Туцаков“, Сокобања

              – Претседател на СПОС д-р мед. Родољуб Живадиновиќ

              – Потпретседател на Владата на Србија и министер за земјоделство, шумарство и водостопанствоБранислав Недимовиќ  

11.00-11.15 КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА

11.15-11.45 ГОДИНА ДЕНА РАБОТА НА ПОГОНОТ ЗА СОБИРАЊЕ И ПЛАСМАН НА МЕД НА ПЧЕЛАРИТЕ НА СПОС „НАШ МЕД“ доо, ИСКУСТВА И ПЛАНОВИ

              – Meнаџмент на Погонот

11.45-13.15 Teмa: „TEХНИКА НА ПЧЕЛАРЕЊЕ ВО УСЛОВИ НА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ: НАЧИН НА ПОДГОТОВКА НА ПЧЕЛИТЕ, ИЗБОР И ПРАВИЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ПАШИ, ВАРОА

              ПредавачД-р вет. мед. Златко Томљановиќ, Загреб, Хватска, професионален пчелар и раководител на Одделението за советување во пчеларството, Министерство за земјоделство во Република Хрватска

19.00 Свечено затворање на саемот и продажната изложба 

              – Претставник на Градот Врање на сите учесници ќе им додели благодарници, како и дипломи за најубав штанд и за најоддалечен излагач

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien