SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DRUGA PČELARSKA IZLOŽBA U SLATINI UZ MEDIJSKU PODRŠKU TV BORDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.484

28. 8. 2015. godine, na dan Velike Gospojine, seoske slave, DP „Slatina“ je organizovalo Drugu pčelarsku izložbu.

Druženje sa pčelarima iz borske opštine i regiona počelo je 27.08.2015. predavanjem Radeta Kostadinovića sa temom „Hrana i ishrana pčela, prirodni preparat KAS-81“. Na predavanju je bilo preko 80 pčelara, a gospodin Rade je uspeo da preko 2 sata održi pažnju pčelara. To govori o predavaču sve – „jedinstveni i neponovljivi Rade“. Tu su se redjali, na samom početku i govornici. Menadžer otkupa meda kompanije „Medino“, Ivan Ivić, pričao je o otkupu i problemima oko otkupa i zašto je cena meda pala na 4 eura. Član IO SPOS-a, gospodin Slavko Luković, govorio je o trenutnim aktivnostima SPOS-a. Predsednik Skupštine opštine Bor, gospodin Dušan Marković, u svom izlaganju je rekao da je budžet Opštine predvideo odredjena sredstva za pčelarstvo u borskoj opštini. Ovom veličanstvenom skupu prisustvovao je i naš dragi gost, velepčelar, gospodin Milan Jeftić iz Oparića, koji je uveličao našu pčelarsku izložbu. Moram da naglasim da su predavanju prisustvovali predsednici i predstavnici pčelarskih društava „Lipa“ Knjaževac, „Rtanj“ Boljevac, „Hajduk Veljko“ Negotin, „Timok“ Zaječar i „Albina“ Bor. Na kraju predavanja predsednik DP „Slatina zahvalio se svim prisutnima na posećenosti i zamolio člana IO SPOS-a, g-dina Slavka Lukovića, da prenese pozdrave predsedniku SPOS-a, g-dinu dr Rodoljubu Živadinoviću, i svim članovima Izvršnog odbora. Takodje, poslata je i poruka podrške da i u narednom periodu na čelu SPOS-a bude g-din dr Rodoljub Živadinović. Posle predavanja druženje je nastavljeno ispod šatora, na svečanoj večeri do ranih jutarnjih časova.

28. avgusta, uz prisustvo 12 izlagača pčelarske opreme i pribora, kao i pčelinjih proizvoda, pčelari su mogli da kupe novu i dopune svoju opremu, kao i lekove za tretiranje pčela. Oprema se kupovala u traktorskim prikolicama, što ukazuje da će pčelarstvo u Slatini doživeti ekspanziju.

Za regionalnu televiziju Bor izjavu je dao g-din Slavko Luković o trenutnim aktivnostima SPOS-a, a intervju u dužem trajanju, sa posebnim osvrtom na pčelarsku 2015.godinu u Srbiji kao i preporuke pčelarima kako da najbolje svoja pčelinja družtva pripreme za uspešno zimovanje dao je g-din Rade Kostadinović. Navedena novinarska ekipa snimala je i deo predavanja, a kompletan izveštaj u informativnim i drugim prigodnim emisijama više puta je narednih dana emitovan.

Zahvaljujem se svima koji su uzeli učešće i pomogli u realizaciji naše Druge, vrlo uspešne pčelarske izložbe. Još jednom se pokazalo da je ovakva izložba potrebna ovom kraju, da su ovakve posete veoma važne zbog unapredjenja, saradnje i razmene iskustava.

Predsednik DP „Slatina“

Buzej Nebojša

 

 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien