SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DRUGI CIKLUS TRETIRANJA KOMARACA U ALEKSINCUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 852

Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane da će se u četvrtak 6. septembra 2018. godine započeti sa izvršenjem drugog ciklusa akcije suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Aleksinac.

Vršiće se suzbijanje larvi komaraca u barama, iskopima, kanalima i delovima starog korita reke Južne Morave i pojedinim delovima toka reke Moravice i suzbijanje odrasle forme komaraca na dostupnim površinama pod trskom, drvenastom i drugom visokom vegetacijom na obalama opisanih vodenih površina, a osim toga i u parku Brđanka i neformalnom izletištu Jaz u Aleksincu. Izvođači akcije su DE MUS doo Beograd i SINITRA DDD doo Valjevo. Tretman se vrši preparatima neškodljivim za ljude i domaće životinje. Suzbijanje larvi komaraca vrši se direktnim apliciranjem preparata u vodene površine koje su staništa larvi komaraca i ne predstavlja nikakvu opasnost za pčele. Suzbijanje odrasle forme komarca, odnosno adulcidni tretman, vrši se prskanjem motornim leđnim pumpama, ULV uređajima sa vozila i termalnim zamagljivanjem i predstavlja opasnost za pčele, pa je potrebno da građani koji žive u neposrednoj blizini parka Brđanka i neformalnog izletišta Jaz u Aleksincu, reke Moravice u Kraljevu, žitkovačke bare, bare u Srezovcu i Gornjem Ljubešu, bare i priobalnog pojasa J. Morave u Bobovištu i sličnih površina koje su u blizini naselja, spreče kretanje pčela za vreme vršenja akcije.
Ukoliko vremenske prilike to dozvole, akcija bi trebalo da bude u potpunosti okončana u petak 07. septembra 2018 godine.
Detaljnije informacije o lokacijama i toku akcije zainteresovani mogu dobiti od Vladimira Nikodijevića, rukovodioca akcije ispred Opštinske uprave opštine Aleksinac na telefon 060 2182244 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien