SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ЕЛАТЕ ВСИЧКИ ВЪВ ГРАД ВРАНЯ: ПРОГРАМА НА ПЪРВИЯ ПАНАИР НА ПЧЕЛАРИТЕ НА ЮГОИЗТОЧНИТЕ БАЛКАНИ НА 16-ти СЕПТЕМВРИDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.411

В спортната зала в град Враня на 16 септември 2017 г. се организира Първият панаир на пчеларите от Югоизточна Европа (Македония, Албания, България, Гърция, Турция, Черна гора) в организация на SPOS, с подкрепата на град Враня и в сътрудничество със Сдружението на пчеларите „Майка“ от град Враня. Входа за всички заинтересовани пчелари и гражданите – потребителите на пчелни продукти е безплатно.

 

 

ПРЪВ ПАНАИР НА ПЧЕЛАРИ НА ЮГОИЗТОЧНИТЕ БАЛКАНИ

С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ

(Македония, Албания, България, Гърция, Турция, Черна гора)

Спортна зала на град Враня

Дата: 16 септември 2017 г.

Работно време: 9-19 часа

 

 

БЕЗПЛАТЕН ВХОД ЗА ВСИЧКИ

БЕЗПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА ИЗЛОЖИТЕЛИТЕ И ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА ПАРКИНГА НА СПОРТНАТА ЗАЛА

НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ ШТАНДОВЕ ЗА ИЗЛОЖИТЕЛИТЕ

40% ПРОМОЦИОНАЛНА ОТСТЪПКА ЗА РЕГИСТАЦИЯ НА ИЗЛОЖИТЕЛИТЕ

ВЪВ ВЕЛИКОЛЕПНОТО ПОМЕЩЕНИЕ НА СПОРТНАТА ЗАЛА НА ГАД ВРАНЯ

(над 1300 квадратни метра изложбена площ плюс зала за изнасяне на лекции с 400 места)

 

 

ПРОГРАМА НА ПАНАИРА:

 

9.00 Начало на изложението за продажби

10.30 ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА ПАНАИРА

– Бранислав Недимович, министър на земеделието

                        – Слободан Миленкович, кмет на Враня

                        – Родолюб Живадинович, президент на СПОС

11.00 ТРИБИНА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ДЪРЖАВАТА НА ПЧЕЛАРИТЕ НА СЪРБИЯ

              – Бранислав Недимович, министър на земеделието

               – Родолюб Живадинович, президентът на СПОС

              – Присъстващите  пчелари ще могат да задават въпроси на участниците след уводната презентация

12.00 Професионални лекции по пчеларство:

Преподавател: д-р sc. MARCO PIETROPAOLI от Рим (Италия), научен работник от Италия, биолог, Института за експериментални изследвания в областта на превенцията на животните в региона Лацио и Тоскана (Istituto Zooprofilattico Sperimentale delle Regions of Lazio и Toscana), който има и 80 свои кошници.

Изследователските му интереси обхващат всички аспекти на пчеларството, но предимно се занимава с изучаването на патогени и паразити по пчелите (вароатоза, ноземоза, малък бръмбар, пчелни вируси). Най-голям брой негови изследователски изследвания са публикувани в известни научни публикации в реномирани научни списания, свързани с тестването на нова препарати и методи за контролиране на вероатозата и неоземозата. Акарицидните препарати, които е изследвал са на базата на вече известните съставки (мравчена, оксалова и други киселини), но под формата на различни търговски названия (Mite Away Quick Strips®, MAQS™ gel, Api-Bioxal, TO BEE®). Изследвал е ефективността на органични акарициди в различни начини на приложението им (чрез сублиматор Varroglass®, с прилагането на клетка, която гарантира отсъствието на пилото, в комбинацията от лечение с тимол (с препарат Apiguard® и техника със затваряне на майката в клетката в борбата срещу вароатозата), но и с хомеопатичен препарат „Phosphorus 30 CH“ ). Когато става дума за ноземозата, изследвал е  ефективността на естествените продукти Api Herb® и Vita feed Gold® в превенцията и контрола на ноземозата. Като член на международните организации COLOSS (Prevention of honey bee COlony LOSSes), която за цели има предотвратяване на загубата на пчелни семейства, а активен е и в секцията за контрол на вероатозата.

              12.00 Тема: „Успешното подтискане на вароатозата в Италия и наши изследвания за ефикасността на широка гама от препарати црещу вероатозата“

              13.30 Тема: „Нашите изследвания в борбата срещу болестите на пчелите“

              Преводач: проф. д-р Йевросима Стеванович, FVM Белград

              14.30 Въптоси и отговори

19.00 Тържествена церемония по закриването и изложението

– Представител на град Враня ще благодари ще раздели грамоти на всички участници, както и на дипломи за най-красивия щанд и на изложител, който идва от най-далече.

Vranje mapa

 

УСЛОВИЯТА ЗА УЧАСТИЕ В ИЗЛОЖИТЕЛИТЕ

можете да погледнете ТУК

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien