SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ELEKTRONSKI OBRASCI ZA VOĐENJE EVIDENCIJE U STANDARDU KVALITETA „DOBRA PČELARSKA PRAKSA“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 5.409

Pošto SPOS-ov standard kvaliteta „Dobra pčelarska praksa“ dozvoljava mogućnost da se potrebni obrasci vode u elektronskom obliku, što je mnogim pčelarima lakše, veliki broj pčelara nije uspeo da nađe te obrasce na sajtu SPOS-a, pa nam se obratio da im pomognemo, što ovog puta i činimo.

Sve obrasce možete preuzeti OVDE

Napominjemo da SVE evidencije možete voditi samo u elektronskom obliku, bez papirnih obrazaca, ALI imajte u vidu da ste dužni da evidenciju UVEK imate snimljenu na dve različite lokacije (recimo hard disk i USB flash memoriju), jer se ne može prihvatati izgovor da se greškom obrišu podaci, pa da se SPOS-ovom kontroloru saopšti da ih jednostavno više nema. Oni koji to ne žele da rade, neka nakon unosa podataka u elektronski obrazac, taj obrazac jednostavno odštampaju na štampaču, i tako čuvaju podatke. 

Nadamo se da će ovaj način vođenja evidencije mnogima olakšati njeno vođenje, i učiniti ga urednijim i preglednijim, kako za pčelara, tako i za kontrolora. Napominjemo da kontrolori imaju obavezu da jednom godišnje obiđu 20% pčelara koji su potpisali Ugovor o licenci, uveli standard kvaliteta DPP i koriste SPOS-ovu jedinstvenu teglu, pa uvek pri kontroli moraju da imaju uredno vođene sve evidencije. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien