SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

FANTASTIČNA SARADNJA SA „RATARSKIM GLASNIKOM“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.820

Odbor za za zaštitu pčela Saveza pčelarskih organizacija Srbije i časopis za poljoprivrednike „Ratarski glasnik, Voćarski glasnik i Povrtarski glasnik“ otpočeli su saradnju od obostrane koristi, pošto se radi o veoma kvalitetnom i po tiražu traženom časopisu u svetu poljoprivrednika, proizvođača opreme i hemijskih sredstava.

Odbor za zaštitu pčela Saveza pčelarskih organizacija Srbije je ponudio najbolje moguće rešenje. Prosleđivanje kvalitetnih tekstova iz časopisa „Srpski pčelar“ koji će pomenute „glasnike“ pratiti u aktuelnim sezonskim temama. Na primer, u ovom broju  časopisa, uljana repica je glavna tema broja sa kompletnim opisom, i pomenom njenih štetočina (insekata), bolesti, uz navođenje hemijskih sredstava koja se koriste. Neposredno u nastavku nastupamo mi pčelari sa temom: „Uljana repica – pčelinja paša“, gde ukazujemo na jasno utvrđene, naukom dokazane činjenice da praktično ovoj vrsti kulture nema prinosa bez prisustva pčela!

Takođe skrećemo pažnju na opasnost od trovanja pčelinjih zajednica na toj paši. Iz saradnje, obezbedili smo stranicu u boji u ovom i narednim glasnicima, sa jasnom porukom STOP TROVANJU! Među velikim brojem stranica sa reklamama pesticida, ovakav vid ukazivanja – apela nam je neophodan. Zahvaljujemo timu časopisa“Srpski pčelar“ i „Ratarski glasnik“, i urednicima Milanu S. Matejiću i Jovanu Jančuriću. SAČUVAJMO PČELE! 

Dejan Marković, predsednik Odbora 

de abc

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien