SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

GODINE JUBILEJA PČELARSKOG DOSITEJADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.727

Pčelari u Srbiji, imali su priliku da prisustvuju seriji bespaltnih predavanja, u okviru naučno istraživačkog projekta  ev. br. III 46002, finansiranog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u organiazaciji Katedre za biologiju Fakulteta veterinarske medicine i Saveza pčelarskih organizacija Srbije, pod pokroviteljstvom kompanija međunarodnog renomea “Evrotom” iz Rume i Bayer animal health Serbia – Beograd.

 

            U okviru pomenutog projekta, u vremenu od 1. septembra 2013. do kraja marta 2015. godine, prof. dr Zoran Stanimirović, sa saradnicima, održao je ukupno 40 besplatnih predavanja.

            Na predavanju u Nišu, 15. marta 2015. godine, podsetio sam profesora Stanimirovića, na neobičan zajednički jubilej. Naime, pre punih petnaest godina (mart 2000. godine), profesor Stanimirović je održao prvo predavanje niškim pčelarima. Od tada do danas, na poziv DP “Matica” i UP “Niš” iz Niša, profesor je održao ukupno pet predavanja. Ovom broju treba dodati još 12 predavanja u organizaciji Regionalne asocijacije pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije, u toku njenog desetogodišnjeg postojanja.

            Značajnije od samog podsećanja na broj održanih predavanja je to što je sva nabrojana predavanja profesor Stanimirović održao bez naknade honorara, ili u slučaju plaćanja, honorar nisu platili pčelari, odnosno pčelarske organizacije, zahvaljujući saradnji sa renomiranim firmama i SPOS-om.

            Skup u Nišu, kome je prisustvovalo oko 170 pčelara, bio je prava prilika da u ime pčelara jugoistočne Srbije, profesoru Stanimiroviću izrazim veliku zahvalnost, za izuzetnu anagažovanost i posvećenost obrazovanju pčelara, koji po značaju za srpsko pčelarstvo podseća na Dositejev doprinos reformisanju i prosvećivanju srpskog naroda.

 

            Vlastimir Spasić

Predsednik RAPOJS-a

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien