Друштво за заштиту и проучавање птица Србије покренуло је пројекат који је подржао и СПОС, а тиче се заштите и медведа и пчела од медведа у Србији.

 

ГЛАСАЈТЕ ЗА СУЖИВОТ ЉУДИ И МЕДВЕДА

 

Пројекат се покреће у Златиборском округу којим би се заштитили мрки медведи, спречиле штете које узрокују, а истовремено помогло локалном становништву да развија еко-туризам.

Гласајте за пројекат Друштва за заштиту и проучавање птица Србије „Supporting Brown Bear Comeback in Serbia“ на http://www.eocaconservation.org/project-voting-category.cfm?catid=3&fbclid=IwAR2EF3X_DR6KOBHJq5Mnq6NdRYon-5_lBfWhhEmenzUF5MVOyIhMkYZiUBU

Чак 10 пчелара добиће заштитне ограде за кошнице пчела отпорне на медведе, а још 10 фармера добија штенце овчарских паса. 

Садиће се и 500 аутохтоних биљака и воћних садница да би се задржали медведи даље од пчелињака. 
Прави се стаза за пешачење и планинарење која ће повезати туристе и локалне произвођаче, брендирају се њихови производи, снимају се кратки филмови о Златиборском округу и промовишу се. 

Више о самом пројекту на 👉 http://pticesrbije.rs/projekti/povratak-mrkog-medveda-na-teritoriji-srbije/?fbclid=IwAR35v7zLnzXYmMMUvhOwJQ_RsqiuR4MX6yreXUI1ML4uWZDYlKthZ_9IOQY

 
Слика може припадати напољу и текст