SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ИСПЛАЋЕНО 140.000 ЕВРА ЗА ШЛЕПЕР БАГРЕМОВОГ МЕДА, ДО 6,71 ЕВРА ПО КИЛОГРАМУDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.020

Данас је Погон „Наш мед“ исплатио други шлепер багремовог меда.

Укупно је пчеларима исплаћено 140.389,69 евра, по цени и до 6,71 евра за килограм меда (основна цена меда плус ПДВ надокнада) колика је цена за пчеларе са платинастом картицом лојалности. И све друге цене (за остале картице лојалности) увећане су за 20 евроценти по килограму у односу на раније објављене цене. 

Сума од 140.389,69 евра представља 90% цене на основу процењених количина меда, одмах после мерења меда на преузимању и амбалаже доплаћује се још 10%, по устаљеној процедури, детаљно описаној у потписаном Уговору. 

 

ОЧАЈНИЧКИ ПОТЕЗИ НАШИХ ДРАГИХ ПАКЕРА МЕДА:

Ових дана поједине фирме за откуп меда позивају наше пчеларе који су понудили мед Погону, нудећи им неке енормне цене меда за наводно прву класу багремовог меда, не говорећи им шта је то прва класа, а шта друга, и који проценат пчелара улази у прву, а који у другу класу. Немамо ништа против да им пчелари продају мед, АКО већ нису потписали уговор са Погоном „Наш мед“. Чак и да јесу потписали уговор, а њихов мед није ушао у велику анализу која је јако скупа јер се ради у иностранству, након захтева пчелара, одобрићемо им да предају другој фирми, ако већ после свега немају поверења у СВОЈ СОПСТВЕНИ Погон. Јер, немамо намеру да после толико учињених дела, било коме објашњавамо или га убеђујемо да ће Погон испунити своје обећање да нико не може више од њега да плати мед. Ако нека фирма ипак реши да иде у губитак да би покушала да уништи Погон, нека зна да у томе не може успети, нама одговара да они одвоје тај новац јер ће он завршити у џеповима пчелара, а Погону никакву штету тиме не могу да нанесу. Нама све то делује тако смешно и детињасто, поједини пакери меда изгледа још увек ништа нису схватили.

А пчелари нека знају да они то неће радити стално, већ привремено, па нека размисле како ће поступити, да ли ће уништавати себе, или ће јачати себе. Одлука је на њима. Погон свакако нико не може да уништи. Обезбеђена су средства за његово одржавање, макар килограм меда не преузео до краја године. Према томе, сви пчелари су под горе наведеним условима слободни да се одлуче коме ће предати мед.

Само нека се не изненаде, ако направе погрешан избор, па наредне године опет имају цену меда од 4 евра, као што су је имали ове године након багремове паше. Јер, највећа жеља пакера, са којом лежу и са којом се буде, јесте да вашег Погона не буде. Џепови пчелара треба да буду пуни сваке године, а не само једне године. Мислите о томе. Ви бирате да ли ћете се продати за ситне новце. А ми ћемо свакоме омогућити да се прода. Они који су ове године одмах после багрема пожурили да продају мед по 4 евра – не верујући СВОМ Погону, најбоље знају о чему причамо.

 

Данас су исплаћени следећи пчелари: 

Стојан Тасковић

Милорад Петровић

Драгица Благојевић

Радомир Митровић

Славољуб Ивковић

Драгослав Цветковић

Бора Стојковић

Милан Радовановић

Драган Пауновић

Александар Николов

Снежана Радосављевић

Бранислав Ристић

Милица Мартиновић

Звонко Гроздановић

Милорад Миловановић

Лазар Вујчић

Ранко Дукић

Драги Милорадовић

Мирослав Петровић

Драган Миљковић

Животије Петковић

Животије Милошевић

Зоран Веселиновић

Радиша Јоксимовић

Милан Глишовић

Никола Узуновић

Милорад Јованоић

Миодраг Јеремић

Љубиша Радојковић

Милорад Крстић

Часлав Добросављевић

Милосав Стевановић

УКУПНО У ЕУР: 140.389,68651818

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien