SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IZBORI U SAVEZU ZA HRANU I POLJOPRIVREDUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 913

U petak popodne u Erdeviku je održana izborna sednica Saveza za hranu i poljoprivredu NALED-a, čiji je SPOS član od osnivanja.

 

Savez trenutno broji 36 članova (kompanija, lokalnih samouprava i asocijacija), od toga su 3 člana u statusu posmatrača, jedan od njih je i Pokret potrošača „Bitka za med“. 

Predstavljen je godišnji izveštaj o radu Saveza. Kao glavne aktivnosti treba izdvojiti osnivanje Stručne grupe za hranu i poljoprivredu, pripremu komentara na predložene izmene i dopune Zakona o bezbednosti hrane, pripremljen i odštampan Vodič za primenu Pravilnika o deklarisanju hrane, učestvovanje u procesu pripreme Zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima, održana sednica Fokus grupe za inspekcijski nadzor, urađen predlog izmena i dopuna Zakona o inspekcijskom nadzoru, nastavljen rad na sistemu E-inspektor… 

Za predsednika Saveza izabran je Vladimir Čupić, direktor Atlantik grupe, a izabrana su i tri potpredsednika, Andrea Radonjić, menadžer za javne i regulatorne poslove kompanije CocaCola HBC Srbija, Svetlana Glumac, direktor za korporativne i regulatorne poslove kompanije Moji brendovi i Aleš Mozetič, generalni direktor kompanije Don Don. 

Savez okuplja članove oko zajedničkog cilja – pružanje podrške uspostavljanju savremenog regulatornog i institucionalnog okvira, kao i stabilnog poslovnog okruženja u sektoru hrane i poljoprivrede. Savez se zalaže i za institucionalizaciju javno-privatnog dijaloga kao i uspostavljanje stabilnog, predvidivog i održivog poslovnog ambijenta za privredne subjekte iz sektora hrane i poljoprivrede, uključujući i politiku podsticaja u oblasti poljoprivrede.

Ispred SPOS-a sastanku je prisustvovao predsednik SPOS-a dr med. Rodoljub Živadinović. 

Ispred Pokreta potrošača „Bitka za med“ prisustvovala je predsednica Biljana Tomić. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien