SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IZBORNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PČELARA “MASLAČAK” RUMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.289

Članovi udruženja pčelara „Maslačak“ su 11. 12. 2016. godine održali II Izbornu Skupštinu primenjujući odredbe Statuta Udruženja.

Bila je to prilika da članstvo po drugi put od osnivanja 16.12.2012 god. detaljno sagleda rezultate svog postojanja, sagleda detaljno ostvarenje programa i plana rada za tekuću godinu i na osnovu ocene aktivnosti Organa Skupštine da izabere novo rukovodstvo Udruženja pčelara „Maslačak” za sledeći mandat od dve godine.

           Skupštini je prisustvovalo dve trećine članstva. U radu Skupštine su učestvovali i dali svoj doprinos Predsednik SPOV-a Stojan Anđelković kao i član Izvršnog odbora SPOS-a za region Srema g-din Dejan Čukalović. Sednicom je predsedavao stari predsednik Skupštine dipl.ekonomista Ćujić Rade uz pomoć još dva člana predsedništva izabranih na sednici.

           Posle izveštaja verifikacione komisije, Skupština se izjasnila za javno izjašnjavanje pa je predsedavajući predložio dnevni red. Posle razjašnjavanja i otklanjanja nekih formalno-pravnih primedbi, Predsedavajući je pozvao Predsednika Udruženja g-din Svirčev Borislava da podnese izveštaj o radu u tekućoj godini što je predsednik učinio detaljno i argumentovano, ne samo za tekuću već za sve četiri godine prezentujući prisutnima kako aktivnosti Udruženja, tako i finansijske rezultate. Iz izveštaja su prisutni stekli uverenje da je Udruženje pčelara „Maslačak“ osnovano u pravo vreme, da su ga gradili pravi ljudi, jer su rezultati za samo četiri godine mereni najstrožijim kriterijumima utemeljili pčelarsku instituciju koja je na široka vrata ušla u istoriju pčelarstva  Rume, koja je sa Udruženjem pčelara „Maslačak“ i već duže vreme postojeća dva udruženja postala Opština sa najrazvijenijim pčelarstvom u regionu Srema.

            Izveštaj je prihvaćen uz aplauz za postignute rezultate u vođenju Udruženja, predsedniku Svirčev Borislavu je odata zahvalnost time što je jednoglasno usvojen predlog da se Svirčev Borislav proglasi za počasnog doživotnog Predsednika Udruženja pčelara „Maslačak“.

           Posle usvajanja izveštaja blagajničkog poslovanja, koje je takođe prošlo bez primedbi od strane Predsednika Nadzornog odbora,Skupština je nastavila sa radom novih organa Udruženja. Za Predsedavajućeg Skupštine izabran je na dve godine iskusni velepčelar dipl.ing. Popović Ratko. Za novog Predsednika Udruženja bilo je dva predloga, pa je sa dva glasa protiv za novog predsednika izabran g-din Dane Knežević, takođe iskusni velepčelar i istaknuti aktivista na realizaciji program rada u predhodne četiri godine.

           U Upravni odbor su izabrani novi članovi na mesto onih kojima je istekao  i drugi mandat, kao i Nadzorni odbor i Disciplinsku komisiju.

           Završnu reč dao je novoizabrani Predsednik g-din Dane Knežević, kao i novi predsedavajući zahvalivši se na poverenju istakavši smernice da ko ima dobru i uspešnu prošlost imaće dobru i uspešnu budućnost.    

                                                                                      U.P .“Maslačak“

                                                                 Ruma

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien