SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IZVEŠTAJ SA SASTANKA SA PREMIJEROM SRBIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 11.195

Danas se predsednik SPOS-a sastao sa predsednikom Vlade Republike Srbije gospodinom Aleksandrom Vučićem, na temu problema koje srpski pčelari imaju sa enormnim količinama falsifikovanog i po drugim osnovama neispravnog meda na tržištu Srbije.

Sastanku je, pored premijera Srbije gospodina Aleksandra Vučića, prisustvovao i savetnik premijera za poljoprivredu gospodin prof. dr Dragan Glamočić, i direktor policije gospodin Vladimir Rebić.

Predsednik SPOS-a izložio je kompletnu argumentaciju SPOS-a po pitanju problema sa neispravnim medom na tržištu, i apelovao na premijera da nam Vlada Republike Srbije pomogne, jer obraćanje nadležnim inspekcijskim organima nije dalo adekvatne rezultate.

Premijer Vučić je pažljivo saslušao predsednika SPOS-a, očekivano prihvatio argumentaciju i zatražio detaljnije informacije o načinu falsifikovanja i problemima koje imamo. U ovom delu diskusije, predsednik SPOS-a je posebno naveo predlog SPOS-a za najbrže moguće rešavanje ovog problema. Nakon što je i to saslušao, dobio je dodatne informacije i od svog savetnika prof. dr Dragana Glamočića sa kojim SPOS već duže vreme uspešno sarađuje po mnogim pitanjima. Nakon toga rekao je da će na prvoj sednici Vlade Republike Srbije biti formirana operativna multidisciplinarna grupa za suzbijanje falsifikovanog meda, sa zadatkom da ovaj problem u potpunosti reši. Premijer očekuje da u dogledno vreme bude izvešten o rešenom problemu sa falsifikatima.

Operativnu grupu činiće:

– Savetnik premijera za poljoprivredu prof. dr Dragan Glamočić, koji će njome rukovoditi;

– Predstavnik Uprave za veterinu;

– Predstavnik Ministarstva trgovine tj. tržišne inspekcije;

– Predstavnik policije, tj. Ministarstva unutrašnjih poslova;

– Predstavnik finansijske policije, tj. Ministarstva finansija;

– Predstavnik SPOS-a dr med. Rodoljub Živadinović.

Prof dr. Dragan Glamočić odmah je preduzeo potrebne aktivnosti, i do kraja dana predsednik SPOS-a sastaće se sa novim direktorom Uprave za veterinu gospodinom Nenadom Petrovićem, radi operativnog dogovora o daljim aktivnostima.

Odmah nakon sastanka, predsednik SPOS-a je na licu mesta dao izjavu uživo za program RTS-a o utiscima sa sastanka i objavio javno rezultate sastanka.

Predsednik SPOS-a zahvaljuje se gospodinu Aleksandru Vučiću na podršci i velikoj pomoći koju nam je organizovao i lično pohvaljuje njegovu momentalnu agilnost i predanost želji da se ovaj problem reši, kako bi se konačno stalo na put falsifikatorima meda u čitavoj Srbiji. Posebno se zahvaljujemo prof. dr Draganu Glamočiću, savetniku premijera, koji se maksimalno uključio u rešavanje ovog problema, i za čijeg mandata ministra poljoprivrede je pre par godina napravljena najveća akcija kontrole kvaliteta meda u istoriji Srbije.

O daljim aktivnostima obaveštavaćemo vas sukcesivno, onako kako se aktivnosti budu sprovodile.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien