SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ИЗВИЊЕЊЕ ЗА КРИВИЧНО ДЕЛО УВРЕДЕ УЗ НОВЧАНУ НАКНАДУDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.697

 

Пчелар Хаџи Дарко Вујичић из Младеновца је увредио председника СПОС-а на фејсбук групи „Пчеларење са Слобом“.

За председника СПОС-а написао је да је „фрустриран“, „узурпатор“ и „шарлатан обичан“. 

Председник СПОС-а га је наравно тужио за ове увреде. 

Судски процес је започет, требало је да буде осуђен за кривично дело увреде, али му је председник СПОС-а изашао у сусрет те прихватио да се споразумеју како би Хаџи Дарко Вујичић избегао неизбежну кривичну осуду, и то путем Споразума о мирењу и обештећењу, те га је то укупно коштало око 150.000 динара

    -100.000 динара за накнаду нанете моралне штете; 

     -28.250 динара за адвокате који су заступали председника СПОС-а; 

     -16.500 динара за адвокате председника СПОС-а који су сачинили Споразум; 

     -2.000 динара за судску таксу; 

     -накнада за оверу Споразума од стране јавног бележника; 

     -накнада за адвоката који га је заступао. 

 

У Споразуму се Хаџи Дарко Вујичић дубоко извинио председнику СПОС-а, а детаље прочитајте у Споразуму који У ЦЕЛОСТИ објављујемо на крају ове вести. 

Иначе, председник СПОС-а је тужио све оне који су га вређали у претходном периоду, добар број процеса је већ завршен, неки су при крају, а неки тек почињу. Заиста делује дегутантно када вас такви људи, и поред свих постигнутих резултата, вређају и блате. Председник СПОС-а је годинама трпео увреде и безбројне лажи и клевете, али сада је одлучио да се тој пракси мора стати на пут, ако не разумом, стаће се путем суда и великим накнадама за судске трошкове и накнаду нематеријалне штете за нанете увреде. Просто је невероватно како неки људи олако омаловажавају туђи рад.

У овом случају посебно чуди што је ове увреде изнео човек који је посетио Јерусалим и поклонио се светим местима, јер само такви људи испред свог имена додају реч ХАЏИ. Да ли је примерено да верници овако вређају друге људе које уопште не познају? Да ли је он и даље модератор групе „Пчеларење са Слобом“ у којој је учинио кривично дело увреде? Видећемо да ли је Споразум деловао, надамо се да више неће да понови своје дело. 

Овде можете погледати цео Споразум: 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE