SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IZVRŠEN JAK HAKERSKI NAPAD NA SAJT SPOSDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 6.512

Dana 26. februara 2020. godine izvršen je jak hakerski napad na sajt SPOS, i to ciljani, svi parametri napada ukazuju na to da je debelo plaćen, sto znači da je sproveden sa direktnom lošom namerom i direktno sa namerom uperen protiv SPOS.

Pošto SPOS-ov sajt administrira vrhunski profesionalac, on je bio jako, jako začuđen kakav interes neko može da ima da izvrši hakerski napad na pčelarski sajt. Naravno, on ne može da zna koliko je neprijatelja stvorio SPOS svojim konkretnim radom na uređenju kako tržišta meda, tako sve više i pčelarske opreme i repromaterijala. 

Odmah smo kupili profesionalni softver za zaštitu od ovakvih „Ddos“ napada (preopterećenje resursa sajta sa više hiljada istovremenih zahteva), on je do sada rešio problem u periodu od 12 do 48 sati, zavisi kako na kojoj teritoriji, što zavisi od lokalnih provajdera pošto se DNS rekordi ne šire istom brzinom svuda. 

SPOS je danas podneo krivičnu prijavu protiv NN izvršioca ovog gnusnog dela, te očekujemo da Odsek za suzbijanje visokotehnološkog kriminala uradi sve što može da otkrije počinioca. 

Osnovano sumnjamo da je naručilac vlasnik firme koja se ovih dana sprema da uveze med sumnjivog kvaliteta iz inostranstva u većim količinama, samo nam nije jasno da li je moguće da je mislio da će nas na ovaj način sprečiti da to i objavimo? Primitivno razmišljanje… Njegovo ime prijavljujemo policiji, pa neka ona ispita da li je naša sumnja osnovana… 

Ovu temu završavamo „Prkosnom pesmom“: 

“Mnogo smo važni, zemljo moja mila, kad se na nas digla ovolika sila…” 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien