SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

KAKO DO KARTICA LOJALNOSTI SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 10.795

Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „NAŠ MED“ doo svečano je otvoren 17. juna 2020. godine (detaljnije OVDE), u toku je probni rad, a sa plasmanom meda na veliko (u buradima) kreće od avgusta 2020. godine, pravovremeno ćemo objaviti detaljne informacije o načinu plasmana. Za početak, dok se ne nabavi automatska mašina za pakovanje meda u tegle od 40 g do 1000 g svih oblika i veličina, pakovaće se profesionalnom mašinom za ručno punjenje tegli.

Pošto se približava početak plasmana meda, potrebno je da svi pčelari koji su donirali sredstva Pogonu, u SPOS dostave najkasnije do 15. avgusta (najbolje što pre), kopiju ili sliku (slati na viber broj 060/444-0287, ili na mejl [email protected]) poslednje prijave stanja na pčelinjaku kod veterinara koja prethodi uplati sredstava donacije. Na osnovu toga će stručna služba SPOS-a utvrditi koji donator ima pravo na koju karticu lojalnosti, shodno Pravilima za njihovu dodelu (pogledajte kraj ovog teksta). Pošto će Pogon brzo početi sa radom, nije bitno da li će vam kartica do tada biti odštampana ili ne, kako biste na osnovu nje stekli određene pogodnosti, bitno je da ste u bazi SPOS-a evidentirani kao nosilac određene kartice, samim tim stičete sva prava koje ona nosi sa sobom, a koja će biti objavljena krajem jula / početkom avgusta. 

 

Kako da donirate svoj Pogon kako bi uspešno bio opremljen i opremom za pakovanje meda u malim pakovanjima, ali i kako da pomognete njegovo pokretanje punim kapacitetom, pročitajte OVDE

 

Za one koji su već uplaćivali donaciju (120 dinara po košnici), smatraće se da su ovu novu donaciju od 50 evra uplatili u godini uplate njihove prve donacije, što će im omogućiti da ostvare pravo na viši rang Kartice lojalnosti SPOS-a, ako je već nisu stekli.

Oni koji će ovu donaciju od 50 evra (ili veću, ako imaju mogućnosti i razumeju važnost opstanka pčelarstva) uplatiti po prvi put, takođe imaju pravo na odgovarajuću Karticu lojalnosti SPOS-a, shodno objavljenim Pravilima. 

 

Evo i Pravila kojima se definiše na koji način se može steći pravo na SPOS-ovu karticu lojalnosti: 

 

PRAVILA ZA DODELU KARTICA LOJALNOSTI SAVEZU PČELARSKIH ORGANIZACIJA SRBIJE

 

Član 1. 

Kartice lojalnosti SPOS-u ustanovio je IO SPOS-a 20. maja 2018. godine. Postoje tri vrste kartica lojalnosti: zlatna, dijamantska i platinasta. Kartice lojalnosti su primarno uvedene povodom podrške gradnji Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, ali će se dodeljivati i drugim prigodnim povodima predviđenim ovim Pravilima. Ova generacija pčelara SPOS-a, koja plaća članarinu SPOS-u u godinama prikupljanja sredstava za gradnju i same gradnje Pogona SPOS-a, nosi posebnu težinu i odgovornost na svojim plećima, koju neće imati druge generacije pčelara SPOS-a, već će samo koristiti i unapređivati benefite koje je ova generacija obezbedila svojim ozbiljnim pristupom, razumevanjem tržišnih uslova i visokom svešću o neophodnosti što bržeg početka rada našeg pogona, koji će potpuno preobraziti sliku srpskog pčelarstva. 

 

Član 2. 

Kartice lojalnosti dodeljivaće se posebno zaslužnim pojedincima, izuzetno institucijama, udruženjima i pravnim licima, odnosno odgovornim i drugim licima u njima, a na osnovu odluke IO SPOS-a.

 

Član 3. 

ZLATNA KARTICA LOJALNOSTI 

Zlatna kartica lojalnosti dodeljuje se svim pčelarima koji su kontinuirano, bez prekida, članovi SPOS-a od 2017. godine (računajući i 2017. godinu) i na dalje. Ako pčelar ikada preskoči jednu godinu članstva, gubi pravo na ovu karticu.

 

Član 4. 

DIJAMANTSKA KARTICA LOJALNOSTI 

Dijamantska kartica lojalnosti dodeljuje se svim donatorima za gradnju Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo koji su uplatili manje od 120 dinara po obeleženoj košnici u godini prve uplate (za one koji imaju više uplata).  

 

Član 5. 

PLATINASTA KARTICA LOJALNOSTI 

Platinasta kartica lojalnosti dodeljuje se svim donatorima za gradnju Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo koji su uplatili najmanje 120 dinara po obeleženoj košnici u godini prve uplate (za one koji imaju više uplata). 

Takođe, platinasta kartica se dodeljuje i pčelarima koji plaćaju članarinu SPOS-u a koji u najmanje tri uzastopne godine plasiraju najmanje 10 kg meda godišnje po obeleženoj košnici (shodno poslednjoj aprilskoj prijavi stanja na pčelinjaku) preko Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, shodno odgovarajućem ugovoru o čuvanju i plasmanu meda.

 

Član 6. 

Sve kartice lojalnosti mogu se dodeliti i drugim fizičkim i pravnim licima, kao i institucijama i udruženjima, koji su u dužem vremenskom periodu, kontinuirano, sistematski i nesebično pomagali, unapređivali i promovisali SPOS i njegove aktivnosti.

 

Član 7. 

Kartice lojalnosti imaju nasledni karakter (ako se direktni potomci budu bavili pčelarstvom tj. kćeri i sinovi, zadržaće pravo na posedovanje ove kartice, i prebaciće se na njihovo ime u trenutku kada to prvobitni nosilac poželi, recimo zbog starosti ili prestanka bavljenja pčelarstvom, ali i upokojenja i slično). 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien