SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

КОНАЧНИ СПИСАК ДОНАТОРА ПОГОНА – ПРЕСЕКDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.008

 

Истекао је последњи рок за стицање картица лојалности СПОС-а! Објављујемо коначни списак донатора изградње и опремања Погона за прикупљање и пласман меда пчелара СПОС-а „Наш мед“. Нађите себе на списку и утврдите да ли сте доставили све тражене податке, јер се картице лојалности штампају сада у децембру.

Рок за давање примедби на списак је до уторка увече у 20 сати (7. децембар). 

Ко дотле не „позелени“ на списку, за њега неће бити штампања картица лојалности у децембру, те ће накнадну израду картица, када достави све потребне доказе, морати да плати сам. Цену накнадне израде још немамо, имаћемо је до краја децембра када нам је буде доставио произвођач картица лојалности. 

Упутство за последњи рок за уплату (који је истекао) можете погледати ОВДЕ 

 

Списак можете преузети ОВДЕ у Ексел формату. 

 

Већ 8. децембра објављујемо евентуално исправљени коначан списак (ако буде оправданих примедби), и крећемо у процедуру штампе картица лојалности, а затим и њихове дистрибуције. Картице лојалности ће се, као и ИД чланске карте СПОС-а, достављати председнику вашег удружења, код кога ћете их преузимати.

Штампаће се дијамантска, платинаста и платинаста плус картица лојалности (картице које су захтевале уплату донације). 

Само Златна картица лојалности се не штампа, она се подразумева (иначе, њу су стекли сви чланови СПОС-а који сваке године уплаћују чланарину СПОС-у од 2017. године па на даље сваке године, без прескакања година). 

2328 различитих физичких и правних лица обавило је уплату донације. 

Свим пчеларима добре воље који су донирали средства за градњу Погона се најсрдачније захваљујемо! 

Молимо све пчеларе да себе пронађу на списку донатора. Ако не можете да се нађете, притисните на тастатури дугмад CTRL+F и укуцајте своје име ћирилицом да бисте се пронашли, а онда кликћите на дугме FIND NEXT док не нађете себе. 

Ако сте обојени зеленом бојом, значи да је све у реду са вашом уплатом и да сте стекли право на наведену картицу лојалности, јер сте правовремено послали Пријаву стања на пчелињаку из октобра 2020. године, или из периода пре прве уплате, зависно од тога када сте уплатили и коју сте картицу желели да стекнете. 

Ако сте обојени наранџастом бојом, онда значи да Потврда о пријави стања на пчелињаку не гласи на име уплатиоца, већ на члана породице, па ће то морати да се преименује на одговарајући начин. Да би средили свој статус, потребно је да се јавите Марку Глишићу из Погона „Наш мед“ који води овај регистар, искључиво ВИБЕРОМ на телефон 064/65-77-833 (вибер) или на мејл [email protected]

Ако нисте обојени ни зеленом ни наранџастом бојом, значи да нисте доставили одговарајућу Пријаву стања на пчелињаку, те је ради стицања права на одговарајућу картицу морате доставити Марку Глишићу из Погона „Наш мед“ који води овај регистар, искључиво ВИБЕРОМ на телефон 064/65-77-833 (вибер) или на мејл [email protected] Никако немојте да га зовете док не пошаљете Потврду о пријави стања и не добијете одговор да можда нешто и даље није у реду. 

У току је велика гужва око свега овога, те имајте разумевања ако вам не одговори одмах, већ касније током дана. 

 

PRAVILA ZA DODELU KARTICA LOJALNOSTI SAVEZU PČELARSKIH ORGANIZACIJA SRBIJE

 

Član 1. 

Kartice lojalnosti SPOS-u ustanovio je IO SPOS-a 20. maja 2018. godine. Postoje tri vrste kartica lojalnosti: zlatna, dijamantska i platinasta. Kartice lojalnosti su primarno uvedene povodom podrške gradnji Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, ali će se dodeljivati i drugim prigodnim povodima predviđenim ovim Pravilima. Ova generacija pčelara SPOS-a, koja plaća članarinu SPOS-u u godinama prikupljanja sredstava za gradnju i same gradnje Pogona SPOS-a, nosi posebnu težinu i odgovornost na svojim plećima, koju neće imati druge generacije pčelara SPOS-a, već će samo koristiti i unapređivati benefite koje je ova generacija obezbedila svojim ozbiljnim pristupom, razumevanjem tržišnih uslova i visokom svešću o neophodnosti što bržeg početka rada našeg pogona, koji će potpuno preobraziti sliku srpskog pčelarstva. 

 

Član 2. 

Kartice lojalnosti dodeljivaće se posebno zaslužnim pojedincima, izuzetno institucijama, udruženjima i pravnim licima, odnosno odgovornim i drugim licima u njima, a na osnovu odluke IO SPOS-a.

 

Član 3. 

ZLATNA KARTICA LOJALNOSTI 

Zlatna kartica lojalnosti dodeljuje se svim pčelarima koji su kontinuirano, bez prekida, članovi SPOS-a od 2017. godine (računajući i 2017. godinu) i na dalje. Ako pčelar ikada preskoči jednu godinu članstva, gubi pravo na ovu karticu.

 

Član 4. 

DIJAMANTSKA KARTICA LOJALNOSTI 

Dijamantska kartica lojalnosti dodeljuje se svim donatorima za gradnju Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo koji su uplatili manje od 120 dinara po obeleženoj košnici u godini prve uplate (za one koji imaju više uplata).  

 

Član 5. 

PLATINASTA KARTICA LOJALNOSTI 

Platinasta kartica lojalnosti dodeljuje se svim donatorima za gradnju Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo koji su uplatili najmanje 120 dinara po obeleženoj košnici u godini prve uplate (za one koji imaju više uplata). 

Takođe, platinasta kartica se dodeljuje i pčelarima koji plaćaju članarinu SPOS-u a koji u najmanje tri uzastopne godine plasiraju najmanje 10 kg meda godišnje po obeleženoj košnici (shodno poslednjoj aprilskoj prijavi stanja na pčelinjaku) preko Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo, shodno odgovarajućem ugovoru o čuvanju i plasmanu meda.

 

Član 6. 

PLATINASTA PLUS KARTICA LOJALNOSTI 

Platinasta plus kartica lojalnosti dodeljuje se svima koji su već stekli pravo na platinastu karticu, ali su preko potrebne sume za njeno dobijanje, doplatili još 6.000 dinara bez obzira na broj košnica. 

 

Član 7. 

Sve kartice lojalnosti mogu se dodeliti i drugim fizičkim i pravnim licima, kao i institucijama i udruženjima, koji su u dužem vremenskom periodu, kontinuirano, sistematski i nesebično pomagali, unapređivali i promovisali SPOS i njegove aktivnosti.

 

Član 8. 

Kartice lojalnosti imaju nasledni karakter (ako se direktni potomci budu bavili pčelarstvom tj. kćeri i sinovi, zadržaće pravo na posedovanje ove kartice, i prebaciće se na njihovo ime u trenutku kada to prvobitni nosilac poželi, recimo zbog starosti ili prestanka bavljenja pčelarstvom, ali i upokojenja i slično). 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE