SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

МЕД У ВРТИЋУ У АЛЕКСИНЦУ ОД НЕПОСТОЈЕЋЕГ ПЧЕЛАРА!



Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 10.680

Управа и запослени у Дечјој установи „Лане“ у Алексинцу посумњали су у квалитет меда који су управо добили од добављача који је прошао на тендеру за различита добра, па и мед. Сумњу су поставили на основу несвојственог укуса и мириса меда, који има укус бомбона.

Директорка вртића Виолета Поповић је о тој сумњи најпре обавестила председника СПОС-а пошто су из исте општине. Председник СПОС-а обавестио је Управу за ветерину о постављеној сумњи. 

Ветеринарска инспекција је по налогу из Београда моментално изашла на терен и већ данас обавила инспекцијску контролу на лицу места. 

Мед је повучен из употребе. По документацији, мед пакује Пољопривредно газдинство „ВУЧЕНОВИЋ“ из Сремске Митровице! 

МЕЂУТИМ, права сензација коју овде објављујемо јесте да, како сазнајемо, на Пољопривредном газдинству „ВУЧЕНОВИЋ“ које је произвело мед НЕМА ПЧЕЛАРА нити је регистрована пчеларска производња, односно нема обележених кошница! 

РС број објекта за паковање меда уписан на етикети је ЛАЖАН!  

Како је мед непостојећег пчелара могао да буде продат фирми добављачу од стране газдинства које нема пчеле ни пчелара, утврдиће истрага. Свакако је сада сигурно да је се то догодило на неки нелегалан начин. 

Захваљујемо се Управи за ветерину Министарства пољопривреде и ветеринарској инспекцији на ултрабрзој реакцији, предузимању потребних мера, и повлачењу меда из вртића, те га деца наравно неће јести! 

Упозоравамо грађанство да пази на мед са оваквом етикетом и да га дефинитивно не купује, јер се ради о тотално нелегалном производу одвратног укуса на некадашње бомбоне! Одговорно тврдимо да овај мед пчелу видео није. 

СВИ треба да провере какво је стање у вртићима у њиховим општинама! Јер, багремов мед никако не може да кошта 270 динара плус ПДВ што му је најчешћа цена на таквим тендерима, када знамо да је откупна цена на данашњи дан око 800 динара за килограм! А где су трошкови анализа, откупа, паковања, пореза од 10% и зараде пакера и трговине… 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien