SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

MINISTAR POLJOPRIVREDE ČESTITAO PČELARIMA SVETSKI DAN PČELADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.531

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Branislav Nedimović čestitao je našim pčelarima Svetski dan pčela.

Ministar je u razgovoru sa predsednikom SPOS-a izrazio svoje najbolje želje da se ova sezona uspešno završi, uprkos svim problemima koje nam je korona donela. 

Rekao je da će država nastaviti sa podrškom pčelarstvu po utvrđenom planu, kako kroz finansijsku podršku kroz više vrsta subvencija, tako i kroz zakonodavnu i inspekcijsku aktivnost po pitanju zaštite pčela od trovanja, što je trenutno jedan od najvećih problema naših pčelara. 

Na kraju je izrazio nadu da će Pogon SPOS-a u potpunosti zaživeti već ove godine, te da će uspešno braniti interese pčelara kako od uvozničkog lobija, tako i od onih kojima Pogon ne leži na srcu. Rekao je da će država uvek podržavati ovakve projekte poljoprivrednika da sami plasiraju svoje proizvode, jer je u tome sadržana budućnost poljoprivrede, pošto na tom principu funkcioniše cela poljoprivreda razvijenog Zapada, o čemu postoje brojni pozitivni primeri u Evropi i SAD. 

Predsednik SPOS-a se zahvalio ministru na svoj dosadašnjoj podršci i izrazio nadu da ćemo preostale probleme rešiti u najkraćem mogućem roku. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien