SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

MINISTAR POLJOPRIVREDE POSETIO PČELARE NEGOTINADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.109

Kako smo već obavestili pčelare, juče je ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, gospodin Branislav Nedimović, boravio u radnoj poseti Društvu pčelara “Hajduk Veljko“ Negotin.

Ispred  zgrade Društva pčelara, dočekao ga je predsednik Društva sa pčelarima. Nakon dolaska, ministar je obišao radne prostorije, proizvodne prostorije i opremu koju Društvo poseduje, prostorije koje se upravo adaptiraju za pčelarski klub, a zatim i Regionalni centar za pčelarstvo Timočke Krajine, zajedno sa predsednikom opštine Negotin i načelnikom Borskog okruga.

U ime Društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin, kao predsednik, u ime Asocijacije pčelara Timočke Krajine, kao predsednik, i u ime SPOS-a, kao član IO-a, ministra je pozdravio i zahvalio se na poseti Slavko Luković.

U radnom delu upoznao je ministra sa statističkim podacima, kojom prilikom je istakao da region Bor i Zaječar ima 15 pčelarskih organizacija sa 625 članova SPOS-a, od čega Negotin 157, da ukupno članovi imaju 40021 košnicu, od čega Negotin 11950, da je članstvo društva prosečne starosti oko 50 godina od čega žene više od 16%, da je društvo osnovano 1898. godine, da poslednjih 10 godina ima trend povećanja broja članova…

Zahvalio se ministru i Vladi Srbije što svojim merama pomažu dalji razvoj i unapređenje pčelarstva u Srbiji, istakavši opštinu Negotin kao primer i preteču. Ministar je upoznat sa daljim planovima Društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin, a zatim su prisutni pčelari postavljali pitanja ministru. Izmedju ostalog: Kada će biti regulisana registracija vozila za prevoz pčela, kada će biti donet Pravilnik o kvalitetu satnih osnova za pčelarstvo, novi Pravilnik o kvalitetu meda, Pravilnik o pčelinjem otrovu, izmena propisa o prijavljivanju i odjavljivanju stradalih pčelinjih društava u aprilu uz obrazloženje koje je dato ministru, problem falsifikata meda na tržištu, problem upotrebe parafina u satnim osnovama…

Ministar je na svako pitanje odgovorio na licu mesta, a pčelari ostali u uverenju da će se uskoro veliki broj njih rešiti u korist pčelara.

Ministar je posebno istakao pčelarstvo kao najorganizovaniju oblast u poljoprivredi kroz Savez pčelarskih organizacija Srbije, koja služi za primer ostalima, kao i Društvo pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin i poželeo da i u drugim oblastima ima takve sagovornike, koji rade i znaju da se organizuju kao pčelari, te je javno podržao izgradnju Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a u Rači.

Još jednom se ovom prilikom zahvaljujemo ministru u ime pčelara Negotina, Timočke Krajine i SPOS-a, na otvorenom razgovoru, razumevanju i podršci koju daje pčelarstvu u celini.

Predsednik Društva pčelara “Hajduk Veljko“ Negotin, Asocijacije pčelara Timočke Krajine i član IO SPOS-a

Slavko Luković

 

3 4 5 6 51

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien