SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NA SASTANKU SA PREDSEDNIKOM DRŽAVEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.487

11. marta 2015. godine prilikom posete Predsednika Srbije gospodina Tomislava Nikolića Negotinu, na sastanku sa rukovodstvom opštine Negotin i jednim brojem privrednika prisustvovao je i Slavko Luković, predsednik društva pčelara „Hajduk Veljko“ iz Negotina.

Nakon izlaganja predsednika opštine gospodina Jovana Milovanovića,prisutnima se obratio i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić. Za diskusiju su se javila dva privrednika koja su govorila o problemima u vezi privrede u opštini Negotin, kao i Slavko Luković koji se u ime pčelara Negotina, Negotinske i Timočke Krajine i u ime pčelara Srbije, kao član izvršnog odbora SPOS-a, zahvalio predsedniku države i Vladi Srbije na podršci i merama koje preduzimaju u razvoju srpskog pčelarstva. Istakao je davanje subvencija, iako skromnih 500 din. po košnici za pčelare ipak veoma značajne.Takođe se zahvalio i ministarstvu poljoprivrede na merama koje preduzima u cilju daljeg razvoja pčelarstva. Pohvalio je opštinu Negotin, koja je među prvima u Srbiji, prepoznala značaj pčelarstva i aktivno se uključila u finansiranje daljeg razvoja pčelarstva, kroz subvencije i druga značajna ulaganja i zahvalio se prethodnoj i sadašnjoj vlasti opštine Negotin, na izuzetnom doprinosu u razvoju pčelarstva na području opštine Negotin. Ukratko izneo je i neke pokazatelje razvoja pčelarsta u opštini.

Ovom prilikom zahvaljujemo se predsedniku opštine Negotin, gospodinu Jovanu Milovanoviću, na pozivu da i predstavnik pčelara prisustvuje sastanku sa predsednikom države.

 

Član IO SPOS-a

Slavko Luković  

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien