SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NAJNOVIJA INFORMACIJA O REGISTRACIJI PČELARSKIH VOZILADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.786

Kao što smo već objavili, Ministarstvo poljoprivrede saglasilo se sa predlogom SPOS-a da se i u Srbiju uvede nešto slično hrvatskom modelu registracije pčelarskih vozila, te da ministar poljoprivrede bude taj ko će određivati uslove registracije posebnim Pravilnikom u okviru Ministarstva poljoprivrede, a uz saglasnost ministra unutrašnjih poslova i ministra saobraćaja. Upravo smo dobili zvaničnu informaciju iz kabineta ministra poljoprivrede dokle se operativno stiglo sa rešavanjem ovog značajnog problema pčelara Srbije.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede je odavno pripremilo amandman na Zakon o bezbednosti saobraćaja koji će to omogućiti. Trenutne izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja usmerene su isključivo na kaznenu politiku, te neće obuhvatati nikakve druge izmene zakona, a MUP je već formirao Radnu grupu koja će u narednih mesec dana analizirati sve predloge za suštinsku izmenu zakona, jer ih ima dosta, te će naredna izmena zakona u dogledno vreme da se nađe u skupštinskoj proceduri, i 0buhvataće i izmenu vezanu za registraciju pčelarskih vozila. 

Izuzetno nam je drago što je naša inicijativa prihvaćena, i što se operativno uveliko radi na njenoj implementaciji od strane Ministarstva poljoprivrede, što je više nego dovoljna garancija da će inicijativa biti ugrađena u srpsko zakonodavstvo. 

Zahvaljujemo se ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću na razumevanju i ovog našeg velikog problema, koji će pored pčelara i državi doneti izuzetno veliku korist, jer će značajan porast broja selećih pčelara, koji će uslediti nakon izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, značajno doprineti znalajno većoj proizvodnji meda sa istim brojem košnica, većem izvozu meda i većem deviznom prilivu za državu. 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien